ПП/ДБ бойкотираха днес заседанието на парламента и заплашиха с оставка

...
ПП/ДБ бойкотираха днес заседанието на парламента и заплашиха с оставка
Коментари Харесай

ПП/ДБ бойкотират парламента, плашат с оставка на правителството

ПП/ДБ бойкотираха през днешния ден съвещанието на Народното събрание и заплашиха с оставка на държавното управление.

Няма да влезем в зала, тъй като ясно предупредихме, че нещата, които се случват в последните дни са неприемливи, съобщи Кирил Петков на брифинг и изброи промяната на Гешев със Сарафов и несъстоялото се съвещание на правната комисия. „ Антикорупционният закон, при който имахме сделка, че двата закона ще бъдат вкарани дружно, нашият закон беше отритнат със същото това болшинство. Така не може да продължава “, акцентира Петков.

“Процедурите по желание на шефовете на Сметната палата, Българска народна банка и НЗОК бяха вкарани в комисия. Тук имаше нарушаване от първичната спогодба, че всички регулатори ще бъдат обсъждани деликатно от ГЕРБ и ПП-ДБ, тъй че да има единствено претенденти с безупречна известност. Тази сделка бе разрушена ”, сподели още Петков. “Ако някой си мисли, че до момента в който имаме държавно управление, което е доста значимо за България, регулаторите с мандат от 5 години ще бъдат заменени с болшинство от ГЕРБ, Възраждане и Движение за права и свободи, доста се лъже. Няма да дадем тези регулатори ”, акцентира още съпредседателят на Политическа партия.

“Днес цялата ни парламентарна група отива на заседание да вземем решение какво вършим, в случай че този вид нарушение на договореностите не престават. Даването на оставка е евентуално вероятен резултат ”, сподели още Петков.

Искаме ясно съблюдаване на поетите задължения от законодателната стратегия, желаеме явен механизъм за авансово координиране на регулаторите, преди те да започват, и явен график по какъв начин ще мине правосъдната промяна ”, посочи още Христо Иванов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР