ПП да не се дърпат, а да направят правителство с

...
ПП да не се дърпат, а да направят правителство с
Коментари Харесай

Миков: ПП да не се дърпат, а да направят правителство с ГЕРБ

ПП да не се дърпат, а да създадат държавно управление с ГЕРБ. Това е най-естественото нещо, тъй като на едни последващи избори ще имат по-нисък резултат, това е позицията на Михаил Миков от Българска социалистическа партия, някогашен министър на вътрешните работи по тематиката за възможността  за сформиране на държавно управление след изборите на 2-ри април.

Те са нова, неукрепнала групировка без явен политически профил, а формули за ръководство има. Става въпрос за партии от дясното пространство, счита Миков, като прибавя, че присъединяване на левицата в този парламент с 23 депутати е прекомерно минимално.

Възможни, съгласно него, са и конфигурации сред ГЕРБ и Политическа партия, или ГЕРБ и други обединения: " Този път няма да се ухажват толкоз, в идващите дни ще забележим какво ще създадат, или да вървим на нови избори. Демократична България към този момент можем да кажем, че са управлявали с Борисов и имат имунитет, Христо Иванов е бил министър. Може би си подвигат цената, като се дърпат.

" Сформирането на болшинство е първичния проблем. В политическата борба сред първите две партии персоналното е водещо, няма фундаментална смяна в политиките им. Възможно е политическите лица да се оттеглен и да правят отстъпка водеща роля на специалистите, на по-неутрални лица, само че и всеки министър би трябвало да бъде специалист. В последните години доста тежки обиди се изговориха, а в този момент ГЕРБ и Политическа партия са в обстановка, в която би трябвало да търсят единодушие ", сподели Миков.

Той изрази безапелационна позиция пред NOVA, че Българска социалистическа партия не е привлекателна за младежите: " Партията трайно се застопорява на дъното на класацията и не наподобява да си е направила заключения от това. Не единствено Нинова е отговорна, а един кръг към нея, който заравяйки главата си в пясъка и с разгонването на хора, допусна грешки, които не са дело на един човек ".

Той разяснява още,  че БСП е на петото място,  защото  Демократична България и Политическа партия са се коалирали. Ако не бяха, хората на Корнелия Нинова щяха да са шести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР