ПП да говорят за знания, интелигентност и критично мислене е

...
ПП да говорят за знания, интелигентност и критично мислене е
Коментари Харесай

Калина Андролова: ПП да говорят за знания, интелигентност и критично мислене е някакъв виц!

Политическа партия да приказват за познания, просветеност и сериозно мислене е някакъв анекдот! Това твърди иронично  в собствен нов пост анализаторът Калина Андролова. Отново отдаден на „ любимците “ ѝ от ПП-ДБ. Тя предлага на тях да се гледа със състрадание.

 

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

 

Обичам, когато Искрен Митев комедийно чете псевдопоучителни алармени текстове от трибуната на Народното събрание за дезинформацията и неинтелигентността в нашето общество. Не е ли абсурд, когато нелепостта се жалва от нелепостта!

Политическа партия да приказват за познания, просветеност и сериозно мислене е някакъв анекдот!

Политическа партия може да се движат съгласно законите на измамата и върховенството на илюзията, само че не и съгласно законите на мисленето и ресурсите на знанието. Изкуството на политиката и управническият диалог би трябвало да са ориентирани към взаимно проучване на истината. Когато политическият диалог е на ниска цена, неграмотен, дебелашки спор на алчни хора с невисок филантропичен профил, страната върви към крах. Книгите и знанията са единствено стъпалата да се изкачваш към оригиналността на мисленето. Тоест към личното разбиране на обективния свят и същността на нещата. Този развой на образуване би трябвало да е завършил докъм 35 години, споделя Хелвеций. Без да е разбирал физиологията на разрастване на мозъка, каквато я познаваме през днешния ден. Нагледният свят към този момент е дал усещанията на индивида. Останалото би трябвало да е изпитание, труд за познание, образуване на хуманитарно-емоционален профил от срещи с хора.

Има хора, които те построяват, има хора, които те разрушават.

Всеки има своите срещи в живота и те оставят трайни отпечатъци във вътрешността му. Ако напъните в интервала на напредък са били в посока на машинация и заблуда, ставаш лъжец и илюзионист, чил нещо си в Харвард. Разбира се не просто битието дефинира съзнанието, както ни учеха при комунизма. И считаха, че ще създадат еднообразно идеални хора. Има и извънреден избор, който ние индивидите не сме дарени да разбираме. Затова на бедствието, наречено Политическа партия, би трябвало да гледаме със състрадание. Глупостта постоянно е имала своите обширни владения. От нелепост са загивали цели империи, камо ли дребни страни на Балканския полуостров.

 

 

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР