ПП АБВ реагира на регламент от 6 октомври на Съвета

...
ПП АБВ реагира на регламент от 6 октомври на Съвета
Коментари Харесай

Румен Петков: Тази година ще е тежка, но следващата ще е катастрофална

ПП АБВ реагира на правилник от 6 октомври на Съвета на Европейския съюз, който третира незабавната интервенция за справяне на високите цени на силата. Този правилник доста ясно обрисува обстановката, вероятностите и вменяване на страните избрани отговорности. В него има текстове, които са странни и не са признати нито от Варшавския контракт, нито Съюза за икономическа взаимопомощ, изясни ръководителят на АБВ Румен Петков на конференция пред публицисти.

За да се увеличи сигурността на енергийните доставки в съюза, съветът одобри правилник, който планува непринудено понижаване на търсенето на природен газ с най-малко 15% от 1 август. Румен Петков не знае дали си даваме сметка за наличието и духа на текста. Това демонстрира интелектуалната отпадналост на апарата на европейските указания, само че което е по-лошото демонстрира един брутализъм в мисленето, тоталитарно мислене, което разпорежда непринудено какво би трябвало да решим, добави Петков.

Той уточни, че това е една прогноза, която вещае доста рисково бъдеще. Съществува голям риск ситуацията да се утежни още повече през зимния сезон 2022-2023 година и това е прогноза, която прави основната институция на Европейски Съюз, предизвести Петков.

Според него единното обвързване за прекачване на прекачване на свръхприходите към потребителите разрешило на всички държавни-членки да защитят своите консуматори. Политическа партия АБВ сигнализираха, че страната посегна върху свръхпечалбите на държавните сдружения на Марица 2 и АЕЦ " Козлодуй “. До ден сегашен свръхпечалбите на Христо Ковачки, на двата американски ТЕЦ-а - Марица 1 и Марица 3 и на ВЕИ-тата никой не протяга ръка. Дали това е въпрос на корупция, дали е въпрос на управническа взаимозависимост, което е отново корупция, дали е въпрос на управническо некадърие и мизерия не е вторичен, а е втори въпрос. Нежеланието на българското държавно управление в тази ситуация ме подухва доста тежки заключения – или корупция, или управническа отпадналост. Президентът Румен Радев би трябвало да види тези неща в очите, прикани Румен Петков.

По отношение на разгорялата се измислена полемика по отношение на обезпечаването на гориво за нуклеарната централа в Козлодуй, Петков сподели, че служебното държавно управление с цялостно право анулира решението на държавното управление на Кирил Петков, с което се задължава управлението на АЕЦ " Козлодуй “ да стартира неотложно доставки на нуклеарно гориво за 5 и 6 блок от " Уестингхаус “. Гарантира се монопол на американския снабдител, без да са извървели нужните разбори, процедури, стъпки и дейности. Ние българските жители заплатихме на " Уестингхаус “ в интервала 2019-2020 година 7 млн. евро, с цел да създадат разбор на личното си гориво, да ни дават разбора и да бъде преценен от българските институции дали това е годно за 5 и 6 блок. Първоначалният разбор показ, че за 6 блок горивото на " Уестингхаус “ е безусловно непригодно, уточни Петков.

Той уточни, че сме дали 7 млн. евро, а към момента нямаме разбор и все пак се намират български жители, които упорстват неотложно да стартираме да закупуваме тъкмо от " Уестингхаус “. Един от огромните производители в света – френската компания " Фраматом “ създава извънредно висококачествено гориво и сме склонни да ги загърбим и да се концентрираме само върху " Уестингхаус “, сподели още Петков. В Съединени американски щати за " Уестингхас “ се прибавя концентрат 28%, от който се създава тяхното гориво, изясни той и добави, че двойните стандарти и блян да се слугува на нечии ползи са пагубни за енергетиката на страната и убийствени за българската нуклеарна енергетика.

АБВ ще предложат на коалиция " Български напредък “ да се провежда сериозна полемика по въпросите за енергийната сигурност. Световни анализатори предвидиха, че тази година ще е тежка, само че идната ще е пагубна, тъй като за идната няма да имаме запълнени складове за газ в Европа. Проблемите са тежки и те не би трябвало да бъдат заобикаляни и от тази позиция един обществен спор със солидна български и европейска вероятност би бил потребен на българските държавни институции, сподели Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР