ПП АБВ подготвя жалба до Административния съд заради липсата на

...
ПП АБВ подготвя жалба до Административния съд заради липсата на
Коментари Харесай

АБВ подготвя жалба до Административния съд заради Булгартрансгаз“

ПП АБВ приготвя тъжба до Административния съд поради неналичието на подготвеност в ръководенето на „ Булгартрансгаз “. Това заяви пред медиите зам.-председателят на Политическа партия АБВ Любомира Ганчева. В причините си най-общо тя уточни неналичието на гласност в работата на сдружението и отводът да бъде предоставяна информация за активността, която визира националния интерес и в частност, интереса на жителите.

„ Случи се немислимото. „ Булгартрангаз “ дадоха отговор на публично писмо за писане на Политическа партия АБВ. Само, че, за жалост, с насладата дотук, защото в писмото си отговор са обяснили по какъв начин това не е информация. С други думи „ Булгартрансгаз “ за следващ път се гаврят с националните ползи и с ползите на обществото. На първо място по този начин, както преди 9 месеца припомних на управлението на „ Булгартрангаз “, че картата, която са посочили на уеб страницата си на националната газопреносна мрежа, е 20 години, остаряла и те незабавно е смениха, по същия метод желая да им напомня няколко неща, които са извънредно значими.

Всяка несръчност би трябвало да има лимит. Разбирам, че евентуално там имат проблеми с компетентността, само че да цитираш погрешно един закон, не значи, че няма хора, които могат да реагират незабавно, както и ще създадем ние. Подготвяме жалбата до Административен съд и ще я входираме. Там евентуално е мястото и на управлението на това дружество. Това писмо отговор не е единствено насмешка с АБВ, а с обществото и еманация на метода, по който сдружението управлява газовия бранш – неспособно, непрозрачно и некадърно “.

Ганчева разяснява и поредицата от повреди по газовото трасе и акцентира неналичието на отговорност, в това число и за човешки животи при сходни обстановки.

„ Много по-важно е това, че ние една година плащаме масрафа за некадърното ръководство на „ Булгартрансгаз “. Платихме най-високите сметки за сила напролет на 2020 година Сега есента на 2020 година ще платим още по-високите сметки. В нашето запитване ставаше въпрос за нещо още по-важно за човешките животи. Припомням, че преди един месец имаше гърмеж на 300 метра газопровод край гръцката граница. Ние попитахме на какво се дължи това. Кога последно е била профилактирана мрежата и дали има други зони, които са с опасности и в случай че има такива, какви ограничения подхваща сдружението. Не става дума, че те не дават отговор на нас, а че неглижират цялата газопреносна мрежа “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР