ПП – ДБ имат готов проект за промени в Конституцията

...
ПП – ДБ имат готов проект за промени в Конституцията
Коментари Харесай

Стоев: ПП-ДБ с готов проект за конституционни промени, предстоят преговори с партиите

ПП – Демократична България имат подготвен план за промени в Конституцията на концептуално равнище, само че – следва разискването му с останалите партии. “След като имаме концепциите на всички останали парламентарни групи, ще имаме един по-консолидиран план за изменение на Конституцията.

 

Не целим експедитивност, а качество “, разяснява Стою Стоев, ръководител на Правна комисия, представен от “Би Ти Ви ”.

 

Сред концепциите на обединението е разделянето на Висш съдебен съвет на два органа, както и проверка на статута на основния прокурор.

“Да ограничим оптимално пълномощията на основния прокурор, тъй че да стане един административен началник, а не да ръководи цялата прокуратура. Ликвидирането на фигурата на основния прокурор е значима тематика, само че бих се концентрирал върху ограничение на пълномощията, тъй като това е в пълномощията на Велико национално заседание ”, уточни Стою Стоев.

 

Съдебната промяна стартира с отстраняването на Гешев, само че изборът на изпълняващ длъжността е недопустим, оповестиха още от страна на Политическа партия.

 

“Избирането на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор е реплика на смяна – той е другата страна на монетата Иван Гешев. Съдебната промяна стартира с отстраняването на Гешев и продължава с промени в Конституцията и други закони “, разяснява Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР