Позволете ми от свое име и от името на мюсюлманите

...
Позволете ми от свое име и от името на мюсюлманите
Коментари Харесай

Мустафа Хаджи: Българският народ е пример за толерантност и добро съжителство

Позволете ми от свое име и от името на мюсюлманите в България да изрече признателност към Президентската институция и в частност към господин Румен Радев, президент на Република България, за оказаната чест да ни събере към една софра в първия ден на свещения месец Разаман.


Това съобщи основният мюфтия на Р България доктор Мустафа Хаджи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Въпреки, че това се случва всяка година, тържественият Ифтар всяка минала година става по-значим и логичен. Няма да се уморя да дублирам, че българският народ е образец за приемливост и положително общуване, което е в контраст на протичащото се в международен мащаб, където се водят войни на религиозна основа “, сподели основният мюфтия.

Мустафа Хаджи акцентира, че Рамазан събира хората и им дава опция да оставят всекидневните си задължения и да се насладят на позитивната страна на живота, да се радват на това, което имат и да съберат сили и храброст, гледайки напред с вяра за по-добро бъдеще. „ Всъщност, вярващите, без значение към кое изповедание принадлежат, са обнадеждени в бъдещето, защото имат вяра и знаят, че Всевишният ги обича и няма да ги изостави “, означи той.

Главният мюфтия уточни, че религията не е суха религия в задгробния живот, а е тясно обвързвана със заобикалящия ни живот. „ И ние, религиозните водачи, имаме призванието да я разбираем на хората на логичен, наличен и актуален език “, добави той и добави, че това ще предотврати доста проблеми, което ще улесни и избави от тестванията като взаимозависимост от опиати, алкохол, хазарт, блудничество и доста други сходни.


Мустафа Хаджи съобщи, че на религиозните водачи се пада задачата да водят хората по пътя на вярата, а те от своя страна да запазят сърцата си от изкушения и неприятни намерения.

„ Ние изживяваме щастието да осъществим повелята на Свещения Аллах и сядаме да се храним, само че дружно с това и щастието да бъдем дружно с вас и с представители на религиозни изповедания, което ни сближава и сплотява в идеята за нация и народ “, обърна се основният мюфтия към президента Румен Радев, който е хазаин на обичайна вечеря Ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Главният мюфтия благодари на президента и му пожела все по този начин с мъдрост да води българския народ, макар компликациите, които съпътстват нашето съществуване. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР