Позовавайки се на доклада Global Carbon Budget, Euronews пише, че

...
Позовавайки се на доклада Global Carbon Budget, Euronews пише, че
Коментари Харесай

Рекордно количество изгорели газове са попаднали в атмосферата тази година

Позовавайки се на отчета Global Carbon Budget, Euronews написа, че с това движение през идващите седем години рискът от повишение на температурите с повече от 1,5°C е 50%. За рекордно високите излъчвания са съдействали главно горските пожари в Канада. Повишили са се и световните въглеродни излъчвания от петрол, газ и въглища - с 1,1% по отношение на 2022 година

„ Въздействието на изменението на климата е явно на всички места, само че дейностите за понижаване на излъчванията СО2 остават мъчително мудни и водачите, които се срещат на COP28, би трябвало да се спогодят за бързо понижаване на изкопаемите горива “, споделя ръководителят на изследването проф. Пиер Фридлингщайн от Института за световни системи в Ексетър.

Според отчета, излъчванията от обезлесяването се чака леко да намалеят, само че към момента не могат да бъдат обезщетени от настоящия ритъм на засаждането на нови гори. Като цяло, последните 10 години са надалеч от внезапното понижение, незабавно належащо за реализиране на климатичните цели.

Но тези, които са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР