Позорната бивша поп звезда Гари Глитър беше освободен от затвора,

...
Позорната бивша поп звезда Гари Глитър беше освободен от затвора,
Коментари Харесай

Поп звездата педофил Гари Глитър е освободен предсрочно от затвора

Позорната някогашна поп звезда Гари Глитър беше освободен от пандиза, откакто излежа половината от 16-годишната си присъда, съобщи Би Би Си.

78-годишният Глитър, чието същинско име е Пол Гад, беше наказан през 2015 година за опит за обезчестяване, четири обвинявания за непочтено нахлуване и едно за секс с момиче под 13 години.

Снимка: Getty Images

По това време съдията сподели, че е ясно, че всичките му жертви " са били надълбоко наранени " от насилието.

Глитър беше една от най-големите музикални звезди на 70-те години.

Той беше на върха на славата си, когато атакува две девойки на 12 и 13 години, откакто ги предложения зад кулисите в съблекалнята си.

Най-младата му жертва е била на по-малко от 10 години, когато той се е промъкнал в леглото й и се е опитал да я изнасили през 1975 година

По време на произнасянето на присъдата арбитър Алистър Маккрийт съобщи, че не може да откри " никакви действителни доказателства, чеГад е изкупил закононарушенията си ".

Той разказа насилието на Гад над момиче под 10 години като " ужасяващо " и сподели: " Трудно е да се надценява покварата на това извънредно държание. "

„ Вие на всички тях сте предизвикали действителни и трайни вреди и сте го направилне по друга причина, а зада получите полово задоволство за себе си от дете “, отсече арбитър Маккрийт.

Гад отхвърли обвиняванията против себе си, само че беше приет за отговорен след развой, траял три седмици.

Той беше държан в HMP The Verne - затвор с ниска степен на сигурност категория C в Портланд, Дорсет,и беше автоматизирано освободен по средата на присъдата си.Като причинител на полово закононарушение, той към този момент ще предстои на лицензионни условия.

Обвиненията против Гад излязоха на бял свят едвам години по-късно, когато той стана първият човек, задържан по време на интервенция „ Йутри “ – следствието, стартирано от Met след абсурда с Джими Савил.

Det Ch Insp Майкъл Орчард, от интервенция Yewtree, сподели, че Гад е " типичен полов див звяр, който се е възползвал от статуса на звезда ". Гад беше една от най-големите глем рок звезди на Обединеното кралство от 70-те години на предишния век.

Неговият провал настъпи десетилетия по-късно, откакто той призна, че има хиляди изображения на детска порнография и беше вкаран в пандиза за четири месеца през 1999 година

След като е освободен, той отпътува в чужбина и през 2002 година е експулсиран от Камбоджа на фона на известия за обвинявания в полови закононарушения.През март 2006 година той беше наказан за полово принуждение над две млади девойки в прилежащ Виетнам и прекара две години и половина в пандиза.

При завръщането си в Обединеното кралство през 2008 година на някогашната поп звезда е подредено да се подпише в регистъра на причинителите на полови закононарушения.

През 2012 година той беше задържан в дома си в Лондон след следствие на детективи от интервенция Yewtree, която беше проведена след абсурда с насилието над Джими Савил, преди делото, довело до последната му присъда, да влезе в съда през януари 2015 година

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР