Познаваме Proxiad SEE като модерна високотехнологична компания, основана преди повече

...
Познаваме Proxiad SEE като модерна високотехнологична компания, основана преди повече
Коментари Харесай

Proxiad SEE представя първия си продукт - Desk Buddy

Познаваме Proxiad SEE като съвременна високотехнологична компания, учредена преди повече от 16 години. Тя е водач в основаването, поддържането и развиването на софтуерни артикули, главно за клиенти от Западна Европа, Съединени американски щати и Канада. Компанията е част от френската Proxiad Group с повече от 24-годишна история и над 1000 ИТ експерти с 10 офиса във Франция, 2 в България (София и Пловдив) и неотдавна с наличие в Македония (Скопие). Към момента в компанията работят над 250 експерти, ангажирани с планове във финансовата промишленост, обезпечаване, енергетика, превоз, телекомуникации, доставяне и други.
Днес българският филиал може да се похвали с сполучливото прекосяване от компания, напълно предлагаща услуги, към компания, предлагаща и лични артикули. Proxiad SEE се насочва към това в условия на неустановеност и промени, породени от Коронавирус пандемията през 2020 година Когато всички стопират, с цел да помислят, да проучат ситуацията и по какъв начин всичко ще се отрази на бизнеса им, в Proxiad SEE не престават да имат вяра във визията си за бъдещето и вземат решение да работят в тази тенденция.

Задават си верните въпроси: Какво следва? Какви ще бъдат работните места на утрешния ден? Как ще бъдат проведени? Едно нещо знаят сигурно - бъдещето ще е фокусирано върху смесените модели на работа и хибридни работни пространства.

Когато в Proxiad схващат, че скоро няма да се върнат на 100% работа от офиса, се появява концепцията за преместването в нов, отговарящ изцяло на техните потребности и упования в създалата се обстановка. В резултат през днешния ден компанията се обитава в нова постройка, на по-малка повърхност, само че с по-голяма еластичност за чиновниците, предоставяйки им опция да вземат решение от кое място да работят - от офиса или от у дома, само че - най значимото - да запазят и обезпечат място за колаборация сред хората.
Реклама
" Осъзнавахме, че общоприетата работа от офиса няма да се завърне и че времето на хибридните и доста по-либерални модели на работа е настъпило. Така се роди концепцията за артикул, който да усъвършенства и дейно да ръководи гъвкавите офис пространства, които занапред ще следим ", споделя Александър Милев, изпълнителен шеф на Proxiad SEE.
Александър Милев - изпълнителен шеф на Proxiad SEE
Първото нещо, което прави екипът, е изследване на пазара, само че се оказва, че няма решение, което да дава отговор изцяло на техните потребности и упования. Това ги въодушевява да разработят напълно
нова система за ръководство на хибридни работни пространства,
която получава името Основната й цел е да обезпечи опция на чиновниците на една компания да резервират бюра, зали за срещи или паркинг в своя офис за броени секунди от десктоп или мобилно устройство, когато и да е, без значение къде се намират. От друга страна, системата подкрепя мениджмънта да взема съответни и навременни решения въз основа на статистики и действителни данни и с помощта на тях вярно да ръководи офис площите, които заема.

Изпълнението на плана стартира съвсем незабавно и в границите на единствено 4 месеца екипът съумява да пусне първа версия на системата - дни след отварянето на новия фирмен офис в София, помещаващ се в NV Tower, която стана и Сграда на годината за 2021. От самото начало Desk Buddy работи с изцяло подготвени функционалности за запазване чрез 3D интерактивни карти. Приложението може да бъде синхронизирано с дейните директории на Microsoft и Гугъл, което улеснява извънредно доста потребителите и ръководството на достъпа.
Реклама
След въвеждането на решението за вътрешно прилагане, за интервал от една година, компанията съумява от първа ръка да тества неговите функционалности и да го надгради съгласно новите трендове на пазара. " Имахме изключителния шанс Proxiad SEE да е първият клиент на своя артикул и да получим противоположна връзка от всички сътрудници и отдели. Така събрахме доста точна и значима информация още преди да създадем цялостната go-to-market тактика ", споделя Владимир Симеонов, бизнес действен шеф.

Desk Buddy като система за ръководство на хибридни работни места има безчет преимущества - от улеснение и еластичност, понижаване на разноските на фирмите, до основаване на по-добър баланс сред работа и персонален живот.
А по какъв начин работи тя?
Необходими са единствено няколко клика, с цел да запазите ресурса, от който имате потребност:
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Свят 2 Енергетика 3 Здравеопазване 1 Свят 2 Отбрана 3 Енергетика 1 Отбрана 2 Свят 3 Здравеопазване Реклама
Избор на офис (чрез интерактивни 3D карти с разнообразни етажи, офис местоположения и градове); Избор на запас съгласно потребностите: бюро, паркомясто или конферентна зала; Период, за който да бъде непокътнат ресурсът.

Едно от главните преимущества на Desk Buddy е основаването на автономност във връзка с работната среда. Системата разрешава на чиновниците да я приспособят съгласно потребностите и дилемите, които имат през този ден - да изберат къде и до кого да седнат, в коя зона и на каква техника, което спомага за увеличение на ангажираността и творчеството.

Системата има извънредно бърз и елементарен достъп чрез SSO (single sign-on) интеграция. А с помощта на модул за следене и видимост на резервациите демонстрира каква е натовареността на офиса във всеки миг. Като допълнение включва и ръководство на конферентни зали посредством функционалност на таблет, подложен пред всяка от тях, където образно в действително време се демонстрира дали залата е свободна, по кое време е идната среща и при нужда дава опция да се направи резервация в придвижване.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Ползите
Desk Buddy оказва помощ офисът да бъде употребен допустимо най-ефективно и безвредно. Компанията отличава и функционалността за ръководство и програмиране на резервации при съществуване на епидемиологични ограничения за разстояние, каквито наблюдавахме при Коронавирус, позволяващи да се резервират единствено бюра, които имат нужното безвредно разстояние.

Друг плюс на системата e вярно ръководство на зоните и управление на разноските. На база натовареността и посещаемостта на работното място в дадена компания могат да се затворят избрани зони, да се заключат бюра, да се образуват групови политики и резервации и да се основат закрепени пространства за потребностите на административните отдели и други.

Успоредно с това даването на информация и видимост над потреблението от платформата спомага за понижаване на общите разноски: чрез модул за информации Reporting фирмите могат вярно да възнамеряват оптималното потребление на пространствата, комунални услуги, наем и други.

От позиция на запазване на околната среда новите политики, свързани с ESG (Опазване на околната среда, обществени политики и корпоративно управление), сътвориха спомагателен проблем за фирмите. За неговото решение компаниите се нуждаят от навременна информация за заетостта на офиса, каквато Desk Buddy може да им обезпечи.

Може би най-голямото тестване пред околната среда, което частично се компенсира от отдалечената работа и хибридните модели на работа, е замърсяването, генерирано от пътуващите чиновници. Скорошни изследвания демонстрират, че количеството на излъчванията на азотен диоксид - главният замърсител, породен от излъчванията от трафика - понижава при прекосяване към отдалечена работа. Това може да бъде мощен лост за фирмите, които осъзнават и търсят резистентност.

И тук се слага и настоящият в последно време въпрос: Как хибридният модел е обвързван с ESG, част от виновните политики на актуалните компании, в това число и на Proxiad?
Давайки независимост на чиновниците да избират от кое място да работят, бизнесът ще способства за ограничение на вредите от трафика, надлежно от пътуването до работното място и интернационалните пътувания.
Освен това по-малко чиновници на място значи по-малко изразходвана сила в области като осветяване и надзор на температурата, което значи изцяло понижаване на въглеродния отпечатък.

Компаниите могат да се окажат в несъгласие на своите ESG задължения по отношение на разнообразието, устойчивостта и усъвършенстваните екологични практики и в прорез с политиките на тяхната капиталова процедура, в случай че не съумяват вярно да ръководят своите налични офис пространства.

Светът се промени и донесе нови опасности, само че и нови благоприятни условия. Докато се приготвяме да се върнем в офиса, е жизненоважно работодателите да обмислят по какъв начин да приложат нови правила на работа, с цел да подсигуряват триумфа си в бъдеще.

През последните две години хибридният модел беше приветстван от водачите в промишлеността и освен. Според Proxiad SEE главният метод за основаване на сполучлив модел ще бъде предлагането на голям брой благоприятни условия за връзка, съдействие и нововъведения в корпоративния и домашния офис по едно и също време. Хибридната работа е опция за бизнеса да усили разнообразието, да наема експерти и от други обитаеми места, както и да даде повече еластичност и независимост на всички и най-много на работещите родители и чиновниците с увреждания. Системи като Desk Buddy основават тъкмо тези благоприятни условия за фирмите и тяхното бъдеще.

Свързани публикации Десет софтуерни оскара бяха връчени на SEE ITS Awards в София 6 юни 2022, 16:18 Осем мениджъри за предишното, сегашното на офис пазара и за проектите си 2 юни 2022, 14:43 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР