Познаваме го като актьора с многото лица. Той може да

...
Познаваме го като актьора с многото лица. Той може да
Коментари Харесай

Актьорът-хамелеон Димо Алексиев: Дъщерите ми ме научиха на безрезервна любов

Познаваме го като артиста с многото лица. Той може да бъде лекар, спасяващ животи, капризно богаташче или пък властелинът на арената. В каквато и роля да бъде обаче, той постоянно вълнува със своя безспорен гений. Той е актьорът-хамелеон Димо Алексиев.

В прочувствено изявление пред Деси Банова-Плевнелиева в рубриката " Тук и в този момент " на предаването " Събуди се " Димо описа за другите пристрастености в живота му, израстването му на сцената и екрана и безрезерваната обич на двете най-важни същества в живота му - неговите дъщери. 
                             

Първоначално да бъде актьор не влиза в неговите детски проекти и фантазии, само че животът има своите лични проекти за Димо.

" Определено мога да кажа, че като дребен не съм си показал, че ще стана артист. Просто в живота ми и по този начин се случиха нещата, че се озовах на това прелестно място и се заобичахме още през цялото време. И в действителност доста се веселя, че ме свързвате тъкмо със сцената, тъй като театърът все отново е моята огромна обич и едно от най-скъпите ми занимания, " споделя той.

Още през цялото време дава сериозна поръчка за своя гений. Завършва НАТФИЗ с оценката " Най-най-най " и единствено три години по-късно получава награда  " Аскер " за изгряваща звезда. В доста от филмите си участва и като каскадьор, за което му помага практиката му във фехтовката, ездата, акробатиката и ските. Освен всичко това опитът му във волейбола, кънките на лед, пеенето и танците го правят безусловно мулти-дисциплинарна персона.
                             

Той обаче никога не се е възгордял поради това, а даже приема себе си много непретенциозно. " Обичам да върша доста от тези неща в действителност, само че не считам, че съм овладял огромна част от тях в степента, в която ми се желае. Пък и годините от ден на ден напредват, за жалост. Но постоянно спорта под всякаква форма ми е бил забавен. " – споделя Димо.

Каквито и пристрастености да има в живота си Димо Алексиев обаче, най-голямата му обич са двете му момиченца Лора и Кайра. 

" На доста неща ме научиха. Лора ме научи на доста неща и Кайра сега. Те не престават да ме учат на доста неща, несъмнено, само че най-много на безрезервна обич някакси. Без значение какво се случва, през какво минаваш или къде си, какво си, това да си закотвен в още някого е хубаво нещо. Това е прелестно нещо. И самия факт да знаеш, че някой ей така просто те обича безкрайно е също хубаво. " – споделя Димо, очевидно разчувствуван. 
                             

" Както споделят, най-великото нещо е да обичаш и да бъдеш обичан. Не да изискваш, а просто да бъдеш. И това е хубаво, " продължава артистът.

Според Димо, чудесата в неговия живот са две - неговите хлапета и това, че към момента успява да се занимава с това, с което се занимава.

Чуйте от видеото още от вдъхновяващия и откровен диалог сред Димо Алексиев и Деси Банова-Плевнелиева.
 5 малко известни обстоятелства за живота на Димо Алексиев от  5 малко известни обстоятелства за живота на Димо Алексиев от  5 малко известни обстоятелства за живота на Димо Алексиев от  5 малко известни обстоятелства за живота на Димо Алексиев от
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР