Познавам инфраструктурата на Сърбия, тя е в плачевно състояние. Трябваше

...
Познавам инфраструктурата на Сърбия, тя е в плачевно състояние. Трябваше
Коментари Харесай

Проф. Ананиев: В Сърбия жп линиите са в плачевно състояние, разпадат се

" Познавам инфраструктурата на Сърбия, тя е в плачевно положение. Трябваше преди 4 години, те сами си го признават, да се направи главен ремонт от Ниш до Белград. Трябваше да се прави от съветски компании, от китайски, нещата не се случиха  и там линиите са с разпадащи се траверси и неприятна настилка, което води до ограничение на  скоростите и благоприятни условия за катастрофи ", това сподели в коментара си за Агенция " Фокус " проф. Симеон Ананиев, председател на Асоциацията на българските жп превозвачи във връзка втория дерайлирал трен в Сърбия в границите на една седмица.

Трябваше тотално да се спре придвижването България-Сърбия. Една от аргументите то да не бъде спряно е, че Сърбия има огромен проблем с въглищата. Сега огромна част от съставите са с въглища и в случай че спрат жп превоза, няма да имат сила, излиза наяве то думите на Ананиев.

" По непотвърдена информация най-малко 10-15 дни няма да има придвижване, което основава огромни проблеми. Истината е неприятната инфраструктура, неприятното поддържане ", допълни председателят на Асоциацията на българските жп превозвачи.

Той разяснява и огромните проблеми, които се създават за жп транспортите в района, поради неприятната инфраструктура в Сърбия: " Голяма част от товарите за Европа минават през 20 български съществени посоки през Русе и през Калотина-Сърбия-Унгария-Австрия. Загубите сега са, че повече от 20 влака стоят в България. Има възбрана на българските железници да одобряват вагони от Турция, които са за това направление ".

Този проблем се е очаквал от сектора у нас и е създаден вид за връзка през Видин, която не е употребен интензивно, а има потенциал. Жп връзката през Русе е задръстена, ще има известно оскъпяване, според от това по кое време би трябвало да пристигне  превозената стока, излиза наяве от разбора на Ананиев.

Съветът на председателя на Асоциацията на българските жп превозвачи е да се търсят други други възможности.

Сложен е въпросът с търсене на правосъдна отговорност от сръбската страна, поради провокираните по нейна виновност загуби, защото всичко зависи от договорите на превозвачите, от застрахователите и от клиентите. Ако клиентът потърси отговорност за недоставени в точния момент артикули от превозвача, той ще потърси такава надлежно от Сърбия, е изводът от коментара на проф. Ананиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР