Познавах лично Георги Бошнаков. Много добър пилот. Любител беше. От

...
Познавах лично Георги Бошнаков. Много добър пилот. Любител беше. От
Коментари Харесай

Авиаторът Гичо Ковачев: Бошнаков не е трябвало да лети!

Познавах персонално Георги Бошнаков. Много добър водач. Любител беше. От 6-7 години имаше лиценз. Държеше доста на оборудването на самолета си. Следеше техническото му положение, обслужваше го единствено в Германия. Не допускаше взаимни отстъпки в качеството. И децата му бяха ужасно възпитани. Едното или и двете пееха в хора на националното радио. Той доста се грижеше за тях, споделя пред в. "България през днешния ден " летецът инструктор Гичо Ковачев.

"Според мен повода за случая са неприятни метеорологични условия. Пилотска неточност, обвързвана с предприемане на полет в несъответствуващи за този аероплан метеорологични условия.

Летял е над планина, която е висока над 2200 м. Т.е. той се е издигнал на към 3000 метра. При такава височина и при тези метеорологични условия, които са сега в този регион, ветровете са доста мощни, стигат ураганни стойности. Не знам кое е предиздвикало сътрудника да се качи там. Най-вероятно повода са по този начин наречените ротори, които се образуват към планините. Това е една вълна, която се завихря към върховете и кара самолета да се снижава.

Когато не става въпрос за нередовност на самолета, постоянно става въпрос за пилотска неточност. Дори когато повода е в метеорологията. Работа на водача е да реши дали в тези условия изобщо би трябвало да лети ", безапелационен е летецът.

От 1952 година до в този момент в самолетни произшествия са починали 540 българи, а 246 оцеляват.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР