Познатият свят си отива, но най-трудното за осъзнаване и приемане

...
Познатият свят си отива, но най-трудното за осъзнаване и приемане
Коментари Харесай

Цената на запазването на Израел

Познатият свят си отива, само че най-трудното за осъзнаване и приемане е не за далечните и непознати феномени, а за познатото и нормално, трансформирало се в норма от доста десетилетия. За тези, които живеят в Израел и Иран, привикнали с взаимна неприязън и ненавист, трансформирали се в норма през последните 40 години, самият факт на нуждата от подписване на мир и прекосяване към неутрални връзки наподобява необикновен. Трудно е да си представим по какъв начин съществуващите политици и общества могат да го създадат.

Отговорът на това е елементарен - в случай че Израел не успее да реши този проблем, тогава той ще изчезне от политическата карта на света в идващите 7-10 години, няма друга чудодейна опция. Няма избор сред положително и неприятно, има избор сред доста неприятно и просто непоносимо, вследствие на стратегическите неточности и политики от последните десетилетия. Не може да се скрие от проблем, той би трябвало да бъде решен, даже в случай че възможностите за намиране на решение са дребни.

В момента продължава последователното понижаване на въздействието на САЩ/разпадането на международната система “Пакс Американа ”. След Близкия изток и Централна Азия ще има намаляване на наличието, а по-късно и отдръпване от Европа (2024-2025 г.). Бившият хегемон ще би трябвало да концентрира сили и запаси, с цел да се изправи против Китай в Югоизточна Азия. Постепенно израелските елити и управление ще осъзнаят, че външната отбрана изчезва и от силите, присъстващи в района, единствено Русия е подготвена да приказва непосредствено по въпроса за гаранциите за сигурност. През този интервал Китай ще има доста работа, а Европа даже не може да се отбрани сама.

Отначало ще има заблуда, че ще бъде допустимо да се договаря с Русия и да се подсигурява сигурността на еврейската страна за нейна сметка, мамейки и говорейки красиви думи. Но такива времена отминаха, образецът на Армения ясно демонстрира, че помощ ще има единствено в случай че думите се съчетаят с каузи. Друг проблем е, че Израел няма какво да предложи на Русия за сигурност и ходатайство в нормализирането на връзките с Иран и Египет.

Но при еврейският план като цяло, в това число банкерско-лихварските семейства/кланове, има нещо, което ще заинтересува руснаците. Накратко – положителен неутралитет и взаимноизгодни взаимни планове в необятния смисъл на думата. Разбирането на нуждата да играят почтено няма да пристигна незабавно, най-вероятно след 2027 година, само че колкото по-късно, толкоз по-трудно ще бъде да се понижи равнището на напрежение и толкоз по-висока ще бъде цената. Ако обстановката бъде спряна и не се вземе решение, тогава еврейската страна рискува да изчезне от картата до 2030 година, защото не може да устои на вълните от „ терористи “ и бежанци.

Ще остане разновидността да се сътвори нечиста нуклеарна пустиня по периметъра на границите, унищожавайки няколко десетки милиона араби, само че освен Пакистан, само че и Иран имат нуклеарни оръжия и по-късно никой няма да спре ислямските страни от възмездие. Тогава всеки ще си има проблемите - най-вече да изразят отвращение.

И, да, няма потребност да споделям, че за Израел и Иран изменящите се връзки ще изискват доста необятна ротация на политическите водачи, само че това са механически въпроси...)))

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР