Позната на двама от тримата българи, за които днес се

...
Позната на двама от тримата българи, за които днес се
Коментари Харесай

Ексклузивно: Позната на задържаните на Острова българи за руски шпионаж говори пред bTV

Позната на двама от тримата българи, за които през днешния ден се разбра, че са били арестувани във Англия за шпионаж в интерес на Русия, приказва извънредно пред bTV. По персонални съображения тя не желае да разкрива самоличността си.

Арестуваните са  45-годишният Орлин Русев, 41-годишният Бисер Джамбазов и 31-годишната Катрин Иванова. Те са работили и живели във Англия от години.

По неофициална информация те не са се признали за отговорни

„ Винаги сме били в другарски връзки, само че не сме засягали въпроси за бизнес и финанси. Но постоянно съм усещала, че има нещо – от диалози, от дочуто, от говорене с кодове, чести пътувания на графици. Винаги съм имала едно мислено “, сподели пред bTV дамата.

Тя познава от доста години Катрин и Бисер, които са двойка. Гласувала е в секцията в Западен Лондон, в която двамата са били членове на СИК, когато има избори в България.

Нейна позната е работила за тях. По думите ѝ двамата са транспортирали „ неприятни хора “ до разнообразни дестинации, най-вече Западни Балкани и Близкия Изток.

Смята се, че те са поръчвали на хора в България да следят активността на проверяващия публицист

Бисер Джамбазов и Катрин Иванова се откриват във Англия преди към 10 години. Двамата  управляват публичната организация Българска обществена платформа, която дава услуги на български жители, в това число и езикови курсове. bTV се опита да се свърже с Бисер Джамбазов и с платформата, само че телефоните са изключени. 

Според събраните данни, оповестени в Би Би Си, и тримата работят за съветските секретни елементи

Очаква се тримата обвинени да бъдат изправени пред съда в Лондон, само че сега е ясно, че за последно са били пред арбитър на 31 юли. Разследване за закононарушения против страната против тях се води и у нас от Софийската градска прокуратура.  Сигналът е подаден при започване на годината от проверяващия публицист Христо Грозев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР