Позицията ни с президента Румен Радев е ясна и постоянна

...
Позицията ни с президента Румен Радев е ясна и постоянна
Коментари Харесай

Йотова: Нуждаем се от редовен кабинет със стабилно мнозинство

Позицията ни с президента Румен Радев е ясна и непрекъсната България се нуждае от постоянен кабинет със устойчиво болшинство . Ние не укоряваме партиите, а слагаме пред тях действителните проблеми на хората, на страната. Много елементарно е да обвиняваш другия за своите неуспехи. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на полемика с участниците в първия курс на Национална стратегия „ Управленски умения “ на Българско учебно заведение за политика „ Димитър Паница “.

В траялия над 3 часа диалог беше разискван необятен кръг от проблеми – въпросът за водачеството и поемането на отговорност, настоящата политическа конюнктура в България и проблемите пред страната, връзките с Република Северна Македония, участието в Шенген и еврозоната, войната в Украйна.
 
Вицепрезидентът уточни главните качества на същинския водач, които илюстрира с образци от историята и от сегашния политически живот в страната и чужбина. „ Образованието е в основата на водачеството, тъй като водачът се постанова да взима решения, които въздействат върху повече хора, и би трябвало да бъде добре просветен и осведомен “, уточни Йотова. Според нея измежду качествата на водача е умеенето да чуваш особеното мнение. „ Голяма част от тези, които през днешния ден взимат решенията, не желаят да чуят другите, а по този начин няма по какъв начин да се реализира компромис “, съобщи вицепрезидентът и сложи въпроса за границите на компромиса. „ Голямо изкуство е постигането на компромис по този начин, че да останеш правилен на убежденията и да не проявиш слабохарактерност “, акцентира тя.

Йотова означи умеенето да се носи отговорност за грешките и неуспехите като непроменяемо качество на същинския водач.
 
В полемиката беше разискван въпросът за неналичието на доверие в политическата система. „ Дори когато са откровени политиците, остава чувството, че не са. Това би трябвало да променим “, съобщи вицепрезидентът. Тя акцентира като проблем сериозното отдалечаване на някои политически управления на партиите от техните гласоподаватели, като дефинира като индикатор за това изборните резултати.
 
за Шенген Илияна Йотова още веднъж посочи своята позиция, че 12 години политически критерии спъват приемането на България в зоната без граничен надзор.
Вицепрезидентът е безапелационна, че с присъединението към еврозоната нашата страна ще приключи пълноправното си участие в европейското семейство. Йотова акцентира неналичието на сериозна осведомителна акция в обществото, която да разсее голословни страхове.
 
Вицепрезидентът и участниците в курса разискаха войната в Украйна и следствията от нея, както и слабата роля на интернационалните организации при оправянето с такива спорове.
 
Във връзка с връзките сред България и Република Северна Македония Йотова съобщи, че казусът не е единствено в историята, а в спазването на правата на македонските българи. „ Европейският съюз е отбрана на човешките права. Върху тази европейска основа Република Северна Македония би трябвало да развива връзките си с България, в случай че желае да бъде част от Европейски Съюз “, уточни вицепрезидентът.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР