Позицията на Русия да удължи зърнената сделка с 60 дни

...
Позицията на Русия да удължи зърнената сделка с 60 дни
Коментари Харесай

Украйна недоволна: Русия удължава зърнената сделка само с 60 дни

Позицията на Русия да удължи зърнената договорка с 60 дни опонира на съглашението, подписано от Турция и Организация на обединените нации. Това написа в Twitter украинският министър на инфраструктурата Александър Кубраков, представен от " Укринформ ".

" Споразумението за Черноморската зърнена самодейност планува минимум 120 дни удължение, затова позицията на Русия да удължи договорката единствено с 60 дни опонира на документа, подписан от Турция и Организация на обединените нации ", написа Кубраков.

По думите му, украинската страна чака формалната позиция на Организация на обединените нации и Турция като гаранти на самодейността.
 Русия поддържа 60-дневно удължение на зърнената договорка
Русия поддържа 60-дневно удължение на зърнената договорка

Но се оплаква, че бариерите към момента остават пред съветските експортьори на селскостопанска продукция

Припомняме, че по време на диалози с Организация на обединените нации в Женева в понеделник Русия предложи възобновяване на договорката за зърно единствено за 60 дни.

Това съобщи съветският заместител външен министър Сергей Вершинин. 

Русия ще употребява двумесечния интервал, с цел да прегледа " действителния " прогрес по въпроси като личния съветски експорт на селскостопански артикули, както и " банкови заплащания, транспортна логистика, застраховки, топене на финансови действия и доставка на амоняк ", удостовери Вершинин.

" Бариерите към момента остават пред съветските експортьори на селскостопанска продукция ", макар че Киев печели " забележителна облага " от украинския експорт, уточни той.

120-дневната договорка от юли 2022 година беше удължена с още 120 дни през ноември 2022 година Тя би трябвало да изтече на 18 март 2023 година
 Украйна и Организация на обединените нации приканват за удължение на зърнената договорка
Украйна и Организация на обединените нации приканват за удължение на зърнената договорка

Москва обаче към момента не е оповестила желанието си

По данни на Организация на обединените нации от август 2022 година насам в границите на самодейността от Украйна са изнесени към 23 млн. тона зърно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР