Позицията на Китай по отношение на войната в Украйна оказва

...
Позицията на Китай по отношение на войната в Украйна оказва
Коментари Харесай

Еврокомисар в Пекин: Позицията на Китай за войната на Русия нарушава собствените ви принципи

Позицията на Китай във връзка с войната в Украйна оказва отрицателно въздействие върху имиджа на страната, нежеланието на Пекин да осъди съветската експанзия носи носи съществени репутационни опасности, съобщи дипломатично, само че и много непосредствено зам.-председателят на Еврокомисията и еврокомисар по търговията Валдис Домбровскис, който е на аудиенция в КНР.

„ Териториалната целокупност постоянно е била за Китай основен принцип в интернационалната дипломация. Войната, която води Русия, е вопиещо нарушаване на този принцип “, цитира Агенция Франс Прес изказването на Домбровскис, направено в Пекин.

Китай постоянно е застъпвал концепцията, че всяка страна може свободно да избира своя път на развиване. Затова на нас ни е доста мъчно да разберем позицията на Пекин за войната на Русия против Украйна, тъй като тази война нарушава фундаменталните правила на самия Китай “, съобщи еврокомисарят пред домакините си.

Припомняме, че през март президентът на КНР Си Дзинпин посети Русия на публична аудиенция и съобщи, че връзките сред Москва и Пекин навлизат в „ нова епоха “. През октомври пък се възнамерява посещаване на Путин в Китай.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР