Позицията на БСП не се е променила от гласуването на

...
Позицията на БСП не се е променила от гласуването на
Коментари Харесай

Виолета Христодулова: Управляващите община Марица теглят 6 милиона без ясни приоритети

Позицията на Българска социалистическа партия не се е трансформирала от гласуването на предходния заем, теглен от ръководещото болшинство в община Марица. Несъстоялото се разискване на предлагането за изтеглянето на нов 6 милионен заем в комисиите на Общински съвет, в това число и в тази по Бюджет и финанси е жестоко нарушаване на Закона за локалното самоуправление и Правилника на общината.

Това е и една от аргументите Българска социалистическа партия да изиска отсрочване на точката, а по-късно да напусне съвещанието при нейното гласоподаване, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Виолета Христодулова. Според нея проблематичните въпроси са няколко - преди всичко, е че няма декларирани ясни цели, кои са незабавните и значими обекти, липсва информация кои и къде ще са улиците, които ще бъдат ремонтирани, няма отговор за какво не е кандидатствано по стратегии на Европейски Съюз и други донори за финансирането на плановете, водени ли са диалози с жителите на общината дали плануваните мултифункционални здания са от огромно значение или има други незабавни въпроси. На второ място е и огромният въпрос, какво тъкмо се свърши със средствата от предходния заем.

„ Ясно декларирахме, че не сме срещу построяването на детски градини и ясли, само че това би трябвало да става след план на потребностите, а не да построим нещо, а след това да го дострояваме. Обяснението на кмета Иванов, че направеното било видно не е задоволително, тъй като всяко нещо има цена и хората би трябвало да знаят по какъв начин са разходвани средствата. ", безапелационна е Христодулова.

Управляващите желаят да натоварят жителите на общината с следващ заем, а не са подготвени даже софтуерно с предложенията е мнението на социалистите. Според тях не е ясно в елементи какво и по какъв начин ще се прави с 6 милиона, липсват каквито и да било стопански разбори, няма дори подготвени планове на някои от посочените обекти, за които се желае финансиране. Съветниците не получихме ясна количествено стойностна сметка за препоръчаните обекти, само че станахме очевидци на голямото предпочитание на ръководещите да изтеглят заем непременно.

„ Ние, за разлика от другите политически сили не желаеме тихомълком да се изтеглят тези пари, без да дадат каквито и да е пояснения, защо съответно ще бъде изхарчена тази сума. Защото връщането им ще става от всеки един от нас, от всеки гражданин на общината в идващите 10 години, когато близо половин милион годишно от бюджета на общината ще би трябвало да бъде връщан. ", безапелационни са съветниците от Българска социалистическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР