Позицията на БСП и на ПГ на коалиция “БСП за

...
Позицията на БСП и на ПГ на коалиция “БСП за
Коментари Харесай

Само хуманитарна помощ за Украйна, категорични са от БСП

Позицията на Българска социалистическа партия и на ПГ на коалиция “БСП за България ” е пределно ясна и тя е, че България не би трябвало да взе участие във военния спор в Украйна с друго, с изключение на с филантропична помощ. Има решение и на Народното събрание за това преди месец. Гласувани бяха 50 млн. лв. в бюджета под експлицитното изискване те да са за филантропична поддръжка. Не виждам какво се е трансформирало, с цел да започва в този момент полемика по тематиката. Няма по какъв начин да се чака смяна в нашата позиция.

Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " депутатът от ПГ на коалиция “БСП за България ” Борислав Гуцанов.

Той беше безапелационен, че няма съображение за интервенция на НАТО в спора сред Украйна и Русия, защото няма задействане на член 5 от Вашингтонския контракт, който е пределно явен по кое време влиза в действие.

“Украйна сега несъмнено е терен освен на военни дейности. Свидетели сме на преразпределение на силите в международен мащаб. В него от едната страна са Русия и Китай, а от другата Съединени американски щати и не намирам причина ние да се намесваме, като се има поради, че спорът е на по-малко от 350 км от нас ”, разяснява Гуцанов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР