Позицията на БСП е за незабавното завършване на АЕЦ Белене,

...
Позицията на БСП е за незабавното завършване на АЕЦ Белене,
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП е за незабавното завършване на АЕЦ Белене

„ Позицията на Българска социалистическа партия е за незабавното довеждане докрай на АЕЦ " Белене ", изрично поддържаме развиването на нуклеарната енергетика “. Това съобщи проф. Румен Гечев, лидер на листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България " в 15 МИР Плевен на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в града.  
Той напомни, че има вложени средства в " Белене " и двата реактора са доставени. Проф. Гечев акцентира, че за построяването на централата има всички лицензи и решения на Международната атомна организация, която е профилирано звено, само оторизирано от Организация на обединените нации.
" Без " Росатом " " Белене " не може да се довърши ", безапелационен бе той и акцентира, че нуклеарната енергетика не е в глобите на Европейската комисия. 
Проф. Гечев сподели още, че след изборите би трябвало да се образува постоянен кабинет на основата на избрана и подкрепена от всички партии в бъдещия парламент национална стратегия: „ Такова експертно или целево държавно управление не може да бъде формирано без присъединяване на Българска социалистическа партия “, безапелационен бе социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР