Позицията на България за старта на преговорите на РС Македония

...
Позицията на България за старта на преговорите на РС Македония
Коментари Харесай

Вигенин увери, че няма промяна в позицията на България за РС Македония

Позицията на България за старта на договарянията на районен съд Македония за участие в Европейски Съюз не е изменена, съобщи зам.-председателят на Народното събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в Народно събрание. Той напомни, че външното министество е удостоверило това публично в Съвета по общи въпроси. Позицията е залегнала в съдружното съглашение за ръководство сред четирите партии, където е записано, че ще се търси необятно единодушие по този въпрос, изясни Вигенин.

Според зам.-председателят на Народно събрание думите на премиера Кирил Петков в изявление пред " Файнешъл таймс " по тематиката за районен съд Македония са представени неточно в българските медии и прикани всички да се срещнат с истинските текстове.

Българската позиция остава единна, доказана е с решение на Народното събрание, акцентира Вигенин. Той е безапелационен, че е добре да се потърси по-широко съдействие, само че до момента в който районен съд Македония не извърши уговорките си и настояванията на България, нова позиция не може да има.

" Засега България не може да даде единодушие за старт на договарянията. Ангажиментите към южната ни съседка са неизпълнени. Когато приказваме за нови хрумвания, чакаме на първо място от тях да бъде свършено поставеното като условия от наша страна ", разяснява Вигенин.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР