Позицията на "Атака" по въпроса е ясна от 2012-2013 година,

...
Позицията на "Атака" по въпроса е ясна от 2012-2013 година,
Коментари Харесай

Десислав Чуколов: И на второ четене Атака ще подкрепи 1 лев субсидия

Позицията на "Атака " по въпроса е ясна от 2012-2013 година, когато сме предложили партийната дотация да бъде и 0 лв.. Сега на първо четене сме дали своят вот дотацията да бъде 1 лев, и на второ четене ще подкрепим предлагането дотацията да бъде 1 лев. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на "Атака " Десислав Чуколов.

На днешния коалицонен съвет беше повдигната тематиката, че има задгранични фондации, които спонсорират български партии, сложи се въпросът за спонсорирането от компании, въпросът за лозбима и взехме решение тези неща да бъдат изчистени в Закона за политическите партии и да бъдат ясни. Затова се договорихме с съдружните сътрудници този закон да бъде усъвършенстван, изясни Чуколов.

Има нещо доста по-важно от парите и това са концепциите. Парите са нужни като гориво, с цел да реализира една партия активността си – по този начин гледаме на парите. Но в случай че единствено непознати фондации и компании финансират партиите, аз какво ще кажа на гласоподавателите след приемането на даден закон – "благодаря на спонсорите, в продукта има продуктово позициониране ", съобщи Десислав Чуколов.

От 2005 до 2009 година "Атака " функционираше без партийна дотация, а вкара в Народното събрание 21 депутати, трима евродепутати и Сидеров беше конкурент на Първанов на президентските избори. Един гласоподавател като гласоподава за нас, сега ние се отчитаме пред него всяка вечер по партийната ни телевизия "Алфа ". Ако дотацията бъде понижена на 1 лев, ще измислим някакъв метод да продължим да го вършим. Толкова години "Атака " е оживяла, ще намерим метод да оцелеем, акцентира Чуколов.

На съдружния съвет взехме решение още да създадем пред себе си и пред обществото един доклад до каква степен сме стигнали с нещата, които заложихме прди две години в съдружното ръководство. Трябва да се ревизира кое куца, къде са добре нещата и да се ъпдейтнат нещата, в случай че би трябвало, уточни той.

Чуколов съобщи, че "Атака " се обръща с зов към вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов – в случай че не може да се оправи, да подаде оставка. По думите на Чуколов Каракачанов не е се е справил с работата си по концепцията за ромите. Военният министър беше упрекнат от зам.-председателя на "Атака ", че носи отговорност и за договорката за новите изтребители за армията, която съгласно партията на Волен Сидеров е неизгодна за България.

Десислав Чуколов разяснява и предлагането на Сидеров у нас да стартира спор "за " или "против " абортите. Ние сме български патриоти и като такива би трябвало да се борим да бъде решен демографският проблем. В България се вършат над 25 000 аборта на година, което значи над 70 аборта дневно. А при циганския етнос доста аборти няма. След това седим и се оплакваме за демографския проблем. Естествено, че би трябвало да се контролира този проблем, този диалог би трябвало да бъде извършен. Това са Божии закони, сподели още Десислав Чуколов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР