Позицията е поредният сигнал за повишаване на напрежението между Русия,

...
Позицията е поредният сигнал за повишаване на напрежението между Русия,
Коментари Харесай

Кремъл: ЕС участва в милитаризацията на Украйна

Позицията е следващият сигнал за повишение на напрежението сред Русия, Запада и Украйна. Киев предизвестява, че Москва се пробва да нахлуе в страната. Кремъл отхвърля, само че от Съединените американски щати изпращат изцяло еднопосочни и остри предизвестия ескалации да няма. Освен това спецслужбите оттатък океана настояват, че струпаните по границата с Украйна съветски войски готвят да нахлуят в страната при започване на идната година. Русия отхвърля и тези изказвания.

“На 2 декември Европейският съвет реши да насочи 31 милиона евро за помощ на украинските военновъздушни сили, които да бъдат вложени във военна техника. Тази помощ не способства за мира в Донбас по никакъв метод. На този декор договарянията за спокойно споразумяване на въпросите на процедура стигат до задънена улица”, написа Захарова в Twitter.

Дипломатът означи още, че постоянните срещи на работните групи на 7-ми и 7-ми декември на процедура не са довели до никакви резултати.Вашингтон също дава военна помощ на Украйна Според представителя на Пентагона Джон Кърби тази седмица Киев ще получи пратка на стойност от 60 милиона $, утвърдена от американския президент Джо Байдън.

Както заяви министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, Вашингтон е отпуснал повече от 2,5 милиарда $ от 2014 година за поддръжка на украинската войска. Проектобюджетът за защита на Съединени американски щати за 2022 година включва 300 милиона $ за даване на военна помощ на Киев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР