ПОЗИЦИЯОтносно: медийни публикации от 22.02.2022 г. по сигнал, подаден от

...
ПОЗИЦИЯОтносно: медийни публикации от 22.02.2022 г. по сигнал, подаден от
Коментари Харесай

Позицията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен

ПОЗИЦИЯ

Относно: медийни изявления от 22.02.2022 година по сигнал, подаден от майка на болно дете поради връзване на деца, които са настанени сами в Детското поделение

Ръководството на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен показва своето надълбоко оскърбление за тиражирани в общественото пространство изказвания и внушения във връзка с Детското поделение, които уронват престижа на болничното заведение, където работят експерти, отдадени на своите пациенти.

Със заповед на шефа е назначена вътрешна инспекция, РЗИ и други институции също са сезирани по случая.

В лечебните заведения е процедура да се ползва имобилизиране /връзване/ на пациенти в детска възраст, когато са на инфузионно лекуване в болница. Причината е, че децата не могат да пазят системите си сами и по този метод се предотвратяват физически контузии, свързани с непрекъсната промяна на абокати. Прави се само и единствено в интерес на децата, тъй като по този метод не могат да се наранят и не се постанова непрестанно да се търси венозен източник. Имобилизацията е типична за реанимационните отделения и за деца, които постъпват без компаньон. Същите са на мониторен надзор, инфузионна терапия и кислородолечение

Когато има признати деца без наличие на родител, не е по виновност на отделението. В наш интерес е да одобряваме децата, дружно с техните майки, тъй като те поставят грижи и оказват помощ на личния състав. Има случаи, в които майките не могат да останат, защото се грижат за други деца. В момента в болничното заведение се лекува дете, което има още девет братя и сестри. Има и случаи, в които децата се оставят в отделението и от време на време с месеци никой не ги търси и прибира. Тогава болничното заведение търси помощта на обществените служби и на медицински сестри от отделението, които работят с УНИЦЕФ.

В момента Детското поделение е с огромна натовареност и понижен личен състав поради заболели от КОВИД – медицински сестри и лекари. Въпреки това за децата непрестанно се поставят съответни грижи и се ползва нужното лекуване.

В интензивния бранш се лекуват извънредно тежко заболели деца, които са с дихателна непълнота, хронични дегенеративни болести, деца с остро зародили положения като медикаментозни отравяния или гърчове. В момента секторът е съвсем с привършен потенциал и е един от най-натоварените. За миналата година през отделението са минали 1 309 пациенти.

В Детското поделение при МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен се лекуват деца освен от Сливен, само че и от Ямбол, Бургас, Сунгурларе, деца с остри чревни инфекции, които са обект на инфекциозните отделения. Тук е открит единственият детски КОВИД-сектор, където се настаняват деца с по-тежки инфекции от Сливен и Ямбол. С сходни недоволства идват и деца от Бургаска област.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР