ПОЗИЦИЯ:``От ВМРО смятаме, че гласуваните на първо четене промени в

...
ПОЗИЦИЯ:``От ВМРО смятаме, че гласуваните на първо четене промени в
Коментари Харесай

ВМРО: Обсъжданите конституционни промени застрашават националната сигурност

ПОЗИЦИЯ:

``От Вътрешна македонска революционна организация считаме, че гласуваните на първо четене промени в Конституцията са скандални. Те освен че не водят до качествена смяна в правосъдната система, само че и заплашват националната сигурност на страната.

Твърдо сме срещу предлагането за отпадане на условието министрите и депутатите да са единствено български жители. Това е пробив в националната ни сигурност, който ще разреши народните представители и министрите в България да бъдат, да вземем за пример, турски жители. От Вътрешна македонска революционна организация желаеме това предложение да отпадне, тъй като е предложение е нездравословно и рисково.

Искаме ли жител на Турция да стане министър на защитата и да дава отговор за националната сигурност на България? Искаме ли представители на изселнически организации в Турция, които са на директно послушание на Ердоган, да заемат висши държавни постове, да влизат в изпълнителната власт, да стават народни представители? Именно такива благоприятни условия обезпечават гласуваните промени в Конституцията, импортирани от Христо Иванов, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Атанас Атанасов и други депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. От тях ще се облагодетелстват точно от Движение за права и свободи, които ще стартират да кандидатират за народни представители турски жители с двойно поданство и по този начин ще печелят още повече гласове от Турция и места в българския парламент.

Предвидените промени по никакъв метод не покачват успеваемостта на правосъдната система и прокуратурата. Това са структурни промени, неводещи до нищо разумно, и са отхвърлени и от цялата юридическа общественост.

В допълнение от „ сглобката “ ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ желаят с лека ръка да задраскат постигнатата от Вътрешна македонска революционна организация дефиниция „ Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност “. Новата Конституция планува 24 май да не е празник на българската писменост, както до момента, а единствено на „ българското слово “. Ясно е, че държавното управление на „ сглобката “ слугува на непознати посолства. То беше основано, с цел да обслужва непознати ползи. Точно поради това тези промени в Конституцията не би трябвало да бъдат одобрявани, а „ сглобката “ би трябвало да подаде оставка неотложно.``

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР