Позиция на ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) във връзка

...
Позиция на ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) във връзка
Коментари Харесай

СГП: Няма да се поддадем на натиск при решаване на дела

Позиция на управлението на Софийска градска прокуратура (СГП) по отношение на голям брой мнения, публикувани в общественото пространство за независимо осъществяване на инспекции по реда на Закона за правосъдната власт и следствия по реда на Наказателно-процесуалния кодекс по отношение на дейности на лица, заемащи висши обществени длъжности. Това разпространиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

Софийска градска прокуратура е единствената способена прокуратура в страната да прави инспекции и следствия против лица с имунитет, магистрати, членове на Министерски съвет, както и за закононарушения срещу републиката. Ръководството на СГП декларира, че всеки един прокурор от СГП извършва своите служебни отговорности кардинално, отговорно и обективно, по този начин както изискват моралът и законът.

 

Категорично считаме, че нито един прокурор не се е повлиял и няма да се повлияе при решение на каузи от изявления на лица, заемащи висши обществени длъжности.

 

Нито един прокурор от СГП няма да се поддаде на външни фактори, стоящи отвън обективните обстоятелства по преписките и делата, без значение от източника или интензитета им.

 

Ръководството на СГП заявява, че в границите на законовите си пълномощия СГП няма да допусне каквото и да е превишаване на същите или потреблението им за цели отвън наказателното произвеждане, още по-малко за основаване на публични настроения в една или друга посока по отношение на съответни обстоятелства и лица. 

 

Междувременно от Съюза на съдии желаеха първо Висш съдебен съвет да в профил от постовете им - основния прокурор Иван Гешев, заместника му Борислав Сарафов и заместника на Сарафов в Националното разследване - Ясен Тодоров, а по-късно правосъдните кадровици да подадат оставки, тъй като са ги избрали.


Според съдийската организация " абсурдът към тримата висши магистрати, не просто уронва, а унищожава престижа на правосъдната власт " лица, непритежаващи професионални и нравствени качества за заемане на каквато и да било служба в правосъдната система ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР