Позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски:Необходими са бързи предсрочни

...
Позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски:Необходими са бързи предсрочни
Коментари Харесай

Делян Пеевски, председател на ДПС: Този парламент е изчерпан. Без ГЕРБ-СДС не може да има правителство

Позиция на ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски:

Необходими са бързи предварителни избори, с цел да продължим да работим за хората и България с ясно евроатлантическо болшинство и държавно управление

Движение за права и свободи поддържа до последно напъните да бъде образуван кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в границите на това Народно заседание, в името на стабилността и сигурността на хората и страната.

Участвахме в диалозите по съглашението там, където трябваше да бъдат контрактувани правилата за решенията, които се вземат с квалифицирано болшинство. Текстовете бяха направени взаимно от мен и Кирил Петков и получиха цялостно единодушие от страна на ГЕРБ-СДС.

Днес научихме от изказването на преговорния екип на ГЕРБ-СДС, че без значение от многото отстъпки в договарянията с ППДБ, те са траяли с изискванията и претенциите, които са несъразмерни на тежестта им в Парламента.

Затова ние от Движение за права и свободи заявяваме, че няма да подкрепим държавно управление с втория мандат, излъчено от ПП-ДБ. Подобно държавно управление е невероятно без ГЕРБ-СДС, а опитите да се образува някакво аритметично болшинство, включващо антиевропейски партии и съответно “Възраждане ” биха били безусловно безпринципни.

Ако президентът Румен Радев реши и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем, тъй като не одобряваме да се търси болшинство с антинатовски и антиевропейски партии като “Възраждане ”, с които сме идеологически и морално несъвместими.

За да продължим напред, страната се нуждае от оптимално скорошно осъществяване на предварителни парламентарни избори, след които да България да има евроатлантическо болшинство и държавно управление.

Благодаря на сътрудниците, с които за тези 9 месеца успяхме да създадем най-важното - да върнем властта в Народното събрание, да създадем измененията в Конституцията, да утвърдим евроатлантическата позиция на България и да се включим интензивно в помощта за Украйна.

Тези политики би трябвало да продължат и в идващия парламент, с цел да се довършат започнатите промени на правосъдната система и битката с корупцията.

И най-важното, да се образува устойчиво, ценностно евроатлантическо болшинство, което ще работи за хората и европейска България.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР