Позиция на артисти от ансамбъл Пирин-Благоевград:Фолклорен ансамбъл Пирин“ за пореден

...
Позиция на артисти от ансамбъл Пирин-Благоевград:Фолклорен ансамбъл Пирин“ за пореден
Коментари Харесай

Мощен трус в ансамбъл Пирин!

 Позиция на актьори от отбор " Пирин " -Благоевград:

" Фолклорен отбор " Пирин “ за следващ път е жертва на ръководещите община Благоевград. Д-р Петьо Кръстев е отхвърлен от директорския пост на Ансамбъла подмолно, безскрупулно и без каквото и да било съображение. Интересното в тази ситуация е, че на 2 ноември предходната година излязоха резултатите от състезанието за директорската позиция, а те са: първо място за доктор Петьо Кръстев с 223 точки; второ място за Мирослав Димитров със 124 точки; трето място за Стоимен Добрев със 116 точки.

И тук поражда въпросът по какъв начин кметът взема решение, че вторият класиран на състезанието, който е с 99 точки по-малко от първия, е по-квалифициран и заслужен за поста. Д-р Петьо Кръстев е с съвсем двойно по-висок резултат от другите двама претенденти. Важно е да се подчертае, че в журито на състезанието участваха авторитетни имена, потвърдени експерти: проф. доктор Елена Кутева – дълготраен шеф на НФА " Филип Кутев “; Христо Димитров – шеф на НФА " Българе “; Петър Матев – основен специалист – направление Музика към Министерството на културата. Или може би кметът на община Благоевград – Илко Стоянов схваща повече от български фолклор и от театрално изкуство от журито на състезанието?!

Самият той съобщи на среща с артистите от Ансамбъла, че не схваща от тази материя, и му е належащо време, с цел да се потопи в атмосферата и да опознае институцията отбор " Пирин “. След това му лиши единствено четири дни, с цел да вземе своето решение да в профил шефа доктор Петьо Кръстев и неговия креативен екип. Какво постанова прекъсването на работен развой с работеща идея и заменянето й с друга, доста по-слаба по точки такава – на Мирослав Димитров, който зад тила си няма нито един осъществен музикално-танцов театър с негови авторски творби? Друг значим миг, на който също би трябвало да се обърне внимание, е обикновено ли е артистите от Ансамбъла да схващат за кадровите промени от медии?

Надяваме се на национално равнище хора, които ценят институции от подобен сан, да извърнат внимание на този сериозен проблем, тъй като сега се взема решение ориста на отбор с 65-годишна история, който е и емблемата на Благоевград – " Пирин “.

С почитание,

Артисти от отбор " Пирин “-Благоевград "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР