Позиция на А1 България по повод изявление на министъра на

...
Позиция на А1 България по повод изявление на министъра на
Коментари Харесай

А1 с кърваво писмо до Нинова: Увеличението на цените е неизбежно

Позиция на " А1 България " във връзка изказване на министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова:

" На първо място бихме желали да изразим нашата изненада и страдание, че се постанова да поддържаме връзка с министъра на стопанската система и промишлеността посредством обществените мрежи вместо в директен и рационален разговор, каквото желание изразихме още през цялото време на информационната акция за индексиране на цените на част от предоставяните от нас услуги.

За момента можем да потвърдим, че " А1 България " през вчерашния ден получи заповед, издадена от Комисията за отбрана на потребителите, с която на съображение на Закона за отбрана на потребителите оспорва определения от нас метод за индексация на цените. Важно е да се означи, че заповедта не не разрешава индексацията по принцип, а значи, че не се приема проектът на компанията да извърши индексацията на една стъпка, вместо на две, като я отсрочи оптимално във времето.

Това значи, че никой не оспорва правото ни да индексираме. Тази опция е залегнала в договорните ни връзки от доста години и в никакъв случай до момента не сме я употребили. Имахме правната опция да индексираме и предходната година, както и при започване на тази, само че не го направихме. До последно се опитвахме да поемем удара от инфлацията и да не покачваме цените си, само че в дълготраен проект това към този момент е невероятно, по тази причина нарастването е неизбежно, въпреки и в най-малък размер.

В последните две години на пандемия доказахме, че нашите услуги са основни за естественото протичане на публичния и стопански живот. България беше една от страните, в които потребителите не усетиха претоварването на мрежите за разлика от редица европейски страни и ние осигурихме свързаността, нужна за естественото действие на жителите, институциите и бизнеса.

В този смисъл за нас сериозният политически отпор, който срещаме, е подбуден от популизъм, а не от най-хубавия интерес на потребителите. Инфлацията в страната е реалност и тя се отразява отрицателно върху всички браншове на стопанската система с растежа на цените на горивата и електрическата енергия и стоките от първа нужда. За страдание вместо да се концентрира върху същинските стопански проблеми, Министерството на стопанската система и промишлеността търси лесни способи за похищение на вниманието, като нападна една от промишленостите, която намерено и транспарантно комуникира с клиентите си идни промени на цени.

Ролята на страната и в частност на Министерството на стопанската система и промишлеността е да откри най-хубавия баланс сред потребностите на бизнеса и тези на крайните консуматори. Инфлацията и растящите цени слагат компаниите пред съществени провокации да продължат да работят обикновено в интерес на клиентите и обществото. За страдание връзката не се организира за намиране на взаимноизгодно решение, а посредством напън и непазарни послания, което за нас е изцяло недопустимо. Готови сме да спомагаме на Министерството на стопанската система и промишлеността да работи по осветляването и разрешаването на същинските проблеми на нашата промишленост като пиратството на авторски ТВ права, отбягване възнаграждение на Данък добавена стойност и други налози, прилагане на противозаконни закрепени мрежи.

" А1 България " е част от A1 Group, която е водещ снабдител на телекомуникационни услуги и цифрови решения в Централна и Източна Европа, с над 25 млн. клиенти в седем страни и съвсем 18 000 чиновници, от които близо 3 600 работят в България. Като един от най-големите работодатели и данъкоплатци, компанията постоянно съблюдава условията на локалното законодателство и води транспарантен разговор с виновните институции.

Всяка интервенция на държавните институции в процеса на свободно предложение на артикули и услуги би трябвало да бъде в сходство с пазарните правила и настоящото законодателство и ние ще отстояваме позицията си по всички планувани от закона способи и в най-хубавия интерес на нашите клиенти ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР