Позиционната война в Украйна не може да бъде определена като

...
Позиционната война в Украйна не може да бъде определена като
Коментари Харесай

Институтът за изследване на войната: Войната в Украйна не е стабилно равновесие на силите

Позиционната война в Украйна не може да бъде избрана като обстановка на устойчиво равновесие на силите, разяснява Институтът за проучване на войната.
Прочетете още
Американският мозъчен концерн се аргументира, че настоящето състояние на фронта не отразява фундаментални действителности в актуалната война, които може да бъдат изменени единствено с софтуерна или тактическа гражданска война, както е било да вземем за пример през Първата международна война. Тогава линията на Западния фронт на процедура замръзва и в продължение на няколко години се води окопна война.

Сегашната обстановка в Украйна също така не е резултат от непрекъснат паритет във военния потенциал сред Русия и Украйна, който ще се резервира безпределно дълго без значение от поддръжката на Запада за Киев, продължава Институтът за проучване на войната. Напротив, счита основаният във Вашингтон изчерпателен център, тя се дължи, от една страна, на самоналожените ограничавания върху технологиите, които Западът е подготвен да даде на Украйна, и от друга, на рестриктивните мерки върху съветската отбранителна индустриална база, които значително са вследствие от нежеланието на съветския президент Владимир Путин да ангажира напълно страната си с тази война, написа Българска телеграфна агенция. 

Следователно актуалното равновесие на силите в действителност е доста несигурно и може елементарно да бъде наклонено в някои от двете направления според от решенията, които ще вземе Западът, написа в умозаключение Институтът за проучване на войната.

В публикация, оповестена на 1 ноември в английското списание " Икономист ", командващият Въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни написа, че спорът с Русия навлиза в нов стадий на позиционна война, включваща статични и изтощителни борби. Ситуацията на фронта обаче не може да бъде избрана като задънена улица, акцентира в това време той и изрази убеденост в крайната победа. В умозаключение Залужни прикани Запада да достави нови, модерни оръжия на Киев, като предизвести, че в противоположен случай Москва може да извлече изгода от позиционната война, като успее да възвърне военната си мощност.

В момента съветските въоръжени сили са съсредоточили вниманието си върху превземанего на град Авдеевка в източната Донецка област и съгласно английското военно разузнаване реализират прогрес в кървавите сражения.

Друго значимо развиване във войната: през вчерашния ден Русия призна, че украинската войска е съумяла да заеме позиции на окупирания източен бряг на река Днепър в южната Херсонска област.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР