Позитивно развитие на икономиката, по-добро финансово състояние, по-малка инфлация -

...
Позитивно развитие на икономиката, по-добро финансово състояние, по-малка инфлация -
Коментари Харесай

Потребителите очакват подобряване на финансовото им състояние през следващите 12 месеца

Позитивно развиване на стопанската система, по-добро финансово положение, по-малка инфлация - това са част от аргументите през юли потребителите в България - и в градовете, и в селата да показват нараснало доверие. Това демонстрира изследването измежду тях, което прави Националният статистически институт по хармонизирана стратегия на Европейския съюз.

Според получените данни жителите и на градовете, и на селата са по-оптимистично настроени спрямо април.

Според оценките общата икономическа обстановка в страната през последните дванадесет месеца се усъвършенства, като и упованията им за идващите дванадесет месеца са удобни. По-позитивни спрямо три месеца по-рано са и оценките за измененията във финансовото положение на техните семейства.

Прогнозата на потребителите за безработицата е, че през идващите дванадесет месеца ще остане почти на нивото си от предходното наблюдаване.

Потребителите не престават да считат, че през последните дванадесет месеца има повишаване на цените, само че с по-слабо движение по отношение на оценките им по този индикатор през април. Същевременно и инфлационните им упования за идващите дванадесет месеца са по-слабо изразени.

През юли се записва леко усъвършенстване на общата оценка на изискванията за икономисване при актуалната икономическа обстановка в страната, като се следи и известна позитивна смяна в упованията за идващите дванадесет месеца.

Последната анкета регистрира и малко по-позитивна настройка в желанията на потребителите да правят разноски за покупка на предмети за дълготрайна приложимост - за автомобил, ново жилище или усъвършенствания в дома.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР