Позитивизмът след първите два дни от функционирането на новия парламент

...
Позитивизмът след първите два дни от функционирането на новия парламент
Коментари Харесай

Доайенът на 45-ото НС: Коя е Мика Зайкова?

Позитивизмът след първите два дни от действието на новия парламент остави 79-годишната Мика Зайкова - най-възрастният народен представител, който откри 45-то Народно заседание. Макар и единствено за малко на този пост - тя завоюва благосклонностите на сътрудниците си и на феновете.

" Дами и господа има кворум. Заседанието ни може да продължи ", по този начин Зайкова откри съвещанието.

Ведра и леко разчувствана - Мика Зайкова седна за първи път на председателския стол в Парламента и разчупи протокола.

" За мен беше привилегия и беше... по какъв начин да ви кажа - аз бях толкоз щастлива да застана пред всичките национални избранници и да прочета клетвата ", споделя Мика Зайкова -депутат от " ИТН ".

Нейният апел се появяваше на лицата на депутатите всякога, когато тя говореше.

" Уважаеми дами и господа, съвещанието ще се предава по БНР И Българска национална телевизия. Така че апелирам, за усмивки и за наслада ", сподели Мика Зайкова.

Има си причина:

" Усмивката значи доброта. Означава положително отношение. И колкото човек повече се усмихва, даже от време на време да не е откровено, последователно става по-добър ", добави Мика Зайкова.



Има си и правила. Иска и другите да ги имат.

" Предпочитам почтеност, избирам искреност и дано да направляваме парите на страната, да не ги крадеме и да не ги пилееме ", сподели Мика Зайкова.

А тя контролираше залата - даже когато й беше мъчно - с вдигнатите ръце и сметките с молив на лист.

" Извинете, не разбрах. Много се оправдавам. 221 ли - какъв брой са? Аз доста се оправдавам, но нали сме нови - трябв пъкъла кажа кой е за - да вдигне ръка. Ама тогава не ми излиза сметката. Почвам аз да считам. Човек във вълнението прави неточности и тъй като не за първи път се срещам с вас и с вашите сътрудници с камерите - те не ме тормозят, тъй като знам, че са откровенни към мен, че ме обичат ", сподели Мика Зайкова.

Обичта й пристигнала в обществените мрежи и оттатък океана - от сина й.

" Не мога да прочета вайбъра - хиляди, в месинджъра - още толкоз. Синът ми се обади вечерта, а той е в Ню Йорк и ми се обади и вика: майко, това, което прочетох за тебе правилно ли е? Викам - ми аз не знам какво си прочел? Ми по този начин и по този начин. А бе по този начин имаше еуфория, но това е ситуацията ", споделя Мика Зайкова.

Положението й на ръководител свърши - по този начин, както стартира - с усмивка.

" Да преминем към избор на нов ръководител, защото и аз съм човек и нуждая се от отмора ", прикани Мика Зайкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР