Позитано`` 20 се е доверило на мнението на общинския съвет

...
Позитано`` 20 се е доверило на мнението на общинския съвет
Коментари Харесай

Нинова предложи модела Рашидов за председател на столичната общ...

" Позитано`` 20 се е доверило на мнението на общинския съвет на Българска социалистическа партия и съветниците, които не считат за подобаваща кандидатурата на Борис Бонев за ръководител. Социалистите ще поддържат Диана Тонева за поста``, съобщи Нинова. Тя сподели, че не предлага при блокаж да се поддържа претендент на ГЕРБ, поради че 8 година партията се бори против тях.

 

Нинова показа, че в София ще е много мъчно и, че има потребността от бързи оперативни решения, защото без ръководител на Общински съвет няма да се одобри бюджет, да се изберат комисии и да се изплащат заплати.

 

" София ще е на студено и мрачно. И очерта 3 разновидността за излаз от ситуацията- Един кардинален, доста непоследователен и коренен ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

 

,,За мен най-принципният метод е да изберат най-възрастния. Не знам кой е, и от коя партия. Ние го изпитахме на гърба си в Народно събрание. Направихме този тежък компромис в името на страната ", напомни тя по какъв начин по нейно предложение най-възрастният, Вежди Рашидов от ГЕРБ, пое титулярния пост``, разяснява тя. Според нея и общинарите могат да изберат най-възрастният, може и краткотрайно.

Нинова посочи, че концепцията й е персонална и " не е партийно решение ".

 

Тя заяви, подозира, че " безпринципният вид " се развива сега.

 

" Договарят се някъде прикрито някакви сглобки ". Обоснова догатките си с протакането и извиването на ръце, което се виждали и в Народно събрание. " Това не е сглобка, а АД - комерсиална договорка. Единият държи 37 акции, толкоз депутати има, а другият 65. И си менкат акциите.Безпринципното било седнат някъде и да се схванат - на тебе чистотата, водата, единствено ме подкрепи``, съобщи Нинова.

Радикалното решение е да се чака 3 месеца.

 

" На софиянци ще им омръзне доста. И да отиваме на нови избори за общински съветници ", сподели соцлидерката.

Нинива показа, че концепцията за общ ляв-центристки, родолюбив фронт била изпитан триумф, а решението пристигнало от положителните резултати на локалните избори.

 

" На места направихме доста забавни локални обединения или инициативни комитети. И видяхме добър резултат. Повишихме си гласовете за партията. Затова в този момент решили да развият партньорството и да го трансферират на национално равнище. Когато " Българска социалистическа партия за България " се изявява в Народното събрание, зад нея щели да стоят още 16 партии``, посочи тя.

 

" Нито една партия не може сама да завоюва избори от тук нататък, или да ръководи сама. Трябва да се търсят сътрудници. Ние виждаме обща идеология с тези партии. " Левицата " не бяха поканени във фронта, тъй като на последните избори на 95% от местата работеха жестоко против Българска социалистическа партия като издигане на паралелни претенденти, които са членове на Българска социалистическа партия, привличане на части от Българска социалистическа партия, разцепление на структури, съобщи Нинова.

 

Имате си партия, там нещо, ми работи си за гласоподаватели, за какво непрекъснато се буташ в структурите на Българска социалистическа партия и теглиш от там хора? ",обърна се тя към " Левицата ".

 

" Българска социалистическа партия няма по какъв начин да поддържа бюджета за 2024 година, тъй като в този бюджет няма политика, няма нищо. Да, има с над 1 милиарда лв. повече за опазването на здравето, само че какво трансформира това? Здравноосигурените лица ще спрат ли да си доплащат в лечебните заведения, лечебните заведения ще спрат ли да бъдат търговски сдружения? Нищо не се трансформира, този бюджет не трансформира модела ", разяснява тя проектите на ръководещите за бюджета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР