Поздравяваме ГЕРБ, че ще имаме антикорупционен закон от третия път,

...
Поздравяваме ГЕРБ, че ще имаме антикорупционен закон от третия път,
Коментари Харесай

ДПС ще коригира антикорупционния закон след първо четене

Поздравяваме ГЕРБ, че ще имаме антикорупционен закон от третия път, в който са възприети нашите оферти, обявиха от Движение за права и свободи по време на разискването на първо четене на два законопроекта за битка с корупцията, които плануват основаването на нов орган.

Хамид Хамид съобщи, че Движение за права и свободи ще го поддържа на първо четене, само че ще направи корекции сред първо и второ четене и се надява предложенията на Движение за права и свободи да бъдат утвърдени. Юристът на придвижването, не скри изумлението си, че в плана е останал текст, който планува отбраната на индивида, който подава сигнали за корупция. Било неприемливо той да бъде освободен от всякаква отговорност.

" Дали има адвокати в министерството на правораздаването или този текст е съзнателно подложен, попита Хамид. " Ако е съзнателно, си задаваме въпроса - кой се е подготвил за сигналисти за корупция? ", укори болшинството депутатът от Движение за права и свободи. Хамид предизвести, че точно този текст дава един от сигналите, че " законът може да се употребява като политическа бухалка ". " Колеги от ГЕРБ това е добра крачка за връщане на нормалността, само че още малко ви остава - махнете националистите от властта! ", повтори апела на Движение за права и свободи депутатът от правната комисия.

Правосъдната министърка Цецка Цачева отхвърли обвиняванията и разгласи, че властта е длъжна да отбрани тези хора. Всеки обиден и оклеветен от " сигналистите ", може да си търси правата по законов път, включително и съгласно Наказателния кодекс, репликира Цачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР