Поздравления за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата,

...
Поздравления за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата,
Коментари Харесай

Много важен човек посети Пловдив

" Поздравления за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата, уповавам се да задълбочим партньорските се взаимоотношения “, това написа в протоколната книга на община Пловдив Сума Чакрабарти, президент на Европейската банка за възобновяване и развиване. Той поздрави кмета Иван Тотев за положителният прогрес на града през последните години.

" Да, градът ни се радва на от ден на ден задгранични вложители, макар ниските равнища на безработица. В " Тракия икономическа зона " има 80 000 заети в производството. Пловдив дружно със София са единствените градове с машинален приръст за предходната година, а през първото тримесечие сме издали повече позволения за градеж, в сравнение с столицата “, съобщи кметът, който не пропусна да означи пред представителите на Европейската банка за възобновяване и развиване, че до момента осъществените планове с Банката са повече от положителни.

" Решихме доста градски проблеми, уповавам се и за в бъдеще това да се случи, в сходство със актуалните действителности на средата “, добави Иван Тотев и показа, че през 2020 година от общинския бюджет ще се освободят спомагателни средства, свързани с 50 милионния заем, изтеглен през 2006 година. " Това ще разреши да стартираме реализацията на други значими планове, касаещи Пловдив и неговите поданици “, заключи той.

Президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти е за първи път в Пловдив и в проектите му се включва с изключение на посещаване на града, само че и на компании от района. Той се позаинтересува с какво районът притегля задгранични вложения, а кметът отговори – " конкурентната бизнес среда и фактът, че порез последните няколко години община Пловдив работи непрестанно посредством отдела си " Бизнес развиване и интернационално съдействие “ и " Тракия икономическа зона " с разнообразни компании – локални и задгранични, с което реализира бърз стопански растеж и резистентност в своята политика в района “.

Така процесът на нахлуване на нови вложители в района се усилва, като по-лесно намират подготвени фрагменти, защото фирмите към този момент навлизат в професионалните учебни заведения чрез  дуално образование в образованието, уточни най-после кметът Иван Тотев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР