Поздравления за Доналд Тръмп. Още три крачки напред към промяната

...
Поздравления за Доналд Тръмп. Още три крачки напред към промяната
Коментари Харесай

Салвини поздрави Тръмп: Още три крачки напред към промяната в Белия дом

" Поздравления за Доналд Тръмп. Още три крачки напред към смяната в Белия дом ", написа Салвини в платформата " Екс ". " От Брюксел до Вашингтон, смяната идва! " добави той.

Тръмп победи във всички първоначални избори на Републиканците до момента. Това го прави съвсем сигурен претендент на Републиканската партия за президентските избори.

Според италианската депутатка от левоцентристката Демократическа партия Дебора Серакини приветстването на напредъка на Тръмп приказва " ненавист към ползите на Италия и Европа ".

" Салвини желае ние да останем сами пред Путин и той да пристигна у нас ", добави тя, критикувайки " съдбовното привличане на десницата и на всички популисти към автократите и диктаторите ".

Салвини показва постоянно поддръжката си за някогашния президент на Съединени американски щати. Той подлага на критика процесите против Тръмп и съдиите, които вършат политика в Съединени американски щати, както и в Италия.

Коментарите на водача на " Лига " за републиканеца идват малко след формалната аудиенция на италианския министър председател Джорджа Мелони в Съединени американски щати и Каната.

Салвини е съдружник на френската последна десница, ръководена от Марин Льо Пен в Европейския парламент. Лидерът на " Лига " е прочут с пораждащите дискусия изявления, които слагат Мелони в неловко състояние, стремяща се стреми към нормализация в връзките на интернационалната сцена, откакто идването на власт в Италия на нейната партия " Италиански братя ", асоциирана в предишното с постфашизма, породи безпокойството през 2022 година на някои италиански сътрудници.

Салвини е суверенист, а Мелони е атлантик. Двамата имат разделения във връзка с Русия и Украйна. Салвини отдавна се възхищава намерено на съветския президент Владимир Путин и на няколко пъти искаше повдигането на глобите, наложени на Русия след анексията на Крим, Мелони е пламенна поддръжничка на Киев.

След гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални в пандиза, Салвини съобщи, че лекарите и съдиите в Русия са тези, които би трябвало да изяснят събитията на кончината на Навални. Това беше разграничение от позицията на Европейски Съюз, че отговорността за гибелта на Навални е на съветския президент и съветските управляващи.

Салвини е вицепремиер и министър на превоза и инфраструктурата в държавното управление на Мелони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР