Поздравление за българската прокуратура, че организира тази конференция. Ако видите

...
Поздравление за българската прокуратура, че организира тази конференция. Ако видите
Коментари Харесай

Проф. Лилков: Ако разчитаме само на прокуратурата за възпиране на езика на омразата, тогава наистина сме в беда

„ Поздравление за българската прокуратура, че провежда тази конференция. Ако видите съставът на хората, които ще участват и въобще тематиките, тя е фактически значима и забавно. Но би трябвало да отбележа нещо друго, че в случай че ние разчитаме единствено на прокуратурата за въздържане на езика на омразата, тогава в действителност сме в неволя, защото преди да се намеси прокуратурата, има доста, доста други способи да се възпира езика на омразата, да се възпитават децата в приемливост, да се намесваме когато пресата си разрешава такова отношение, когато средствата за всеобща информация, в фамилията би трябвало да се възпитава това отношение, литературата го възпитава. А прокуратурата е най-после, тя би трябвало единствено да санкционира както се споделя, да предлага за санкции. Но нейната роля е основна в доста връзки “. Това съобщи проф. Вили Лилков, който ще бъде част от лекторите на Международната конференция STOP HATE SPEECH.

Тя е проведена от прокуратурата и Европейската еврейска асоциация, като ще се организира на 5 и 6 декември в столицата. Темата на проф. Лилков ще бъде ролята на ротарианците в отбраната на българските евреи сред 1940-1944 година.    

„ Цялото ни общество би трябвало да бъде доста деликатно в това отношение. И аз считам, че възпитанието, изключително на дребните деца в учебно заведение, в спортните клубове – тук разтварям една скоба: спортът е едно необикновено средство за образование на приемливост, за интеграция, за доближаване на хората, за образование на умеенето да загубиш от другия и да приемеш загубата, да станеш с него другар. Така че тук също има доста огромно поле за деяние. Така че всичко стартира от учебното заведение и от фамилията “, добави проф. Лилков пред „ Фокус “.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР