Позата и ролята на жертва не подхождат нито на главния

...
Позата и ролята на жертва не подхождат нито на главния
Коментари Харесай

Демерджиев: Всички партии купуват гласове, но срещу две има най-много сигнали

Позата и ролята на жертва не подхождат нито на основния прокурор, нито на министъра на вътрешните работи, нито на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той разяснява известието на Прокуратурата, че при осъществени следствени дейности в парцели на обвинени лица е открит лист с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на закани.

„ Наши чиновници всекидневно са под опасност. За огромна част от тях има и оперативна информация,че съществува действителна заплаха за живота и здравето им. Работата им е такава, че неизбежно води до конфликт с подземния свят. Имаме протоколи за деяние. Не може да всяваме суматоха.

Не е задоволително хората, които са призвани да пазят обществото, да излязат и да кажат, че са жертви “.

Министърът изясни, че не слуша записи.

„ Не е правилно да се вадят и демонстрират записи на части. През годините сме виждали такива случаи. Резултатите не бяха позитивни и не се стигна до неоправдателни присъди “.

Иван Демерджиев съобщи, че работи като човек, който няма да си тръгне.

„ Не тъй като считам, че няма да си потегли, а тъй като това е вярната позиция. Ако мислиш, че си тръгваш на следващия ден, не можеш да направиш нищо значително. Има доста работа в Министерство на вътрешните работи. Готов съм да си потегли на следващия ден, в случай че се образува постоянен кабинет “

Вътрешният министър счита, че в Министерство на вътрешните работи са се справили добре с изборите.

" Дори по-добре, в сравнение с предходните. Въпреки че провокациите, пред които бяхме изправени, бяха доста повече с връщането на хартиената бюлетина. Предупредих още, когато се гласуваше тази корекция в Изборния кодекс, че ще има повече опити да се манипулира вота. Ние обаче отговорихме уместно “

Засилена беше оперативната работа, уточни той.

„ 151 правосъдни производства. Цифрите приказват сами. Те са работени взаимно с Прокуратурата. Не са по необходимост. Малък % от производствата могат да бъдат прекъснати, тъй като са съгласувани. Очаквам огромна част от тях да завършат с неоправдателни правосъдни актове “

Той уточни, че всички партии купуват гласове, само че против две политически сили - ГЕРБ и Движение за права и свободи, са получени най-вече сигнали.

" Не мога да ги наредя като първа и втора. "

Имаше сигнали, че една партия купува за друга, сподели още министърът.

" Очевиден е стремежът да се вкарат в Народното събрание комфортни патерици ".

Изборите, от позиция на ръководеното от мен министерство, бяха почтени, съобщи Демерджиев.

„ Манипулираният избор доближи до пренебрежимо дребни размери и не може да повлияе значително. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР