Появилото се в САЩ попкултурно явление Black Friday, както и

...
Появилото се в САЩ попкултурно явление Black Friday, както и
Коментари Харесай

Как да подготвим електронния си магазин за предстоящия Black Friday

Появилото се в Съединени американски щати попкултурно събитие Black Friday, както и Cyber Monday през последните години набират известност и у нас. Американците означават Black Friday в петъка след Деня на благодарността, a Cyber Monday - в последващия понеделник. Тези дни се свързват с оповестяване на съществени промоции от всички офлайн и онлайн магазини и по традиция се употребяват за интензивно извършване на покупки преди празниците.

Българските онлайн магазини към този момент от няколко години са част от това събитие и най-често регистрират в пъти повече визити и поръчки, спрямо други дни през годината. Това е разрешило на хостинг фирмите да натрупат скъпи данни за евентуалните проблеми, свързани с този изкуствен пик в визитите на уеб страниците.

„ Събития като Black Friday и Cyber Monday са съществено предизвикателство за натоварването на уебсайтовете и през последните години се наложи изводът, че онлайн магазините е належащо да се приготвят за това доста по-рано. Тази подготовка включва освен маркетинговите, а и софтуерните аспекти на активността. За да осъществят допустимо най-вече продажби и да завоюват нови удовлетворени клиенти, е належащо да разполагат с задоволителен хостинг запас, както и че сигурността и бързината на уеб страницата им са на равнище. ” - показва Цветелина Ненкова, маркетинг управител на най-голямата хостинг компания у нас СуперХостинг.БГ, която предлага цялостни решения за създаване и развиване на онлайн магазини.

Тя дава няколко скъпи съвета за онлайн търговците, които се готвят за огромното извършване на покупки през последния ноемврийски петък и кибер понеделника.

Какви са упованията Ви?

За вярното обмисляне на нужните хостинг запаси си отговорете на въпроса: Колко гости очаквате да притегли Вашият онлайн магазин? Ако да вземем за пример планирате да предложите огромен % отстъпка и да разпространявате бизнеса си с дейна реклама в медиите или в обществените мрежи, можете да очаквате броят на посетителите на Вашия онлайн магазин да се увеличи десетки пъти. Това автоматизирано довежда до нуждата авансово да се консултирате с хостинг компанията, която обезпечава запас за уеб страницата Ви, с цел да разберете кое би било най-подходящото решение за него. Така ще съумеете да се подготвите оптимално, с цел да обслужите всички планувани поръчки. В противоположен случай съществува заплаха уеб сайтът да се забави и даже да „ падне “ в разгара на акцията, а Вие да загубите продажби и гости.

Имате ли HTTPS?
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР