Появил се преди пет години, проектът продължава да оказва безценна

...
Появил се преди пет години, проектът продължава да оказва безценна
Коментари Харесай

No More Ransom чества своята петгодишнина

Появил се преди пет години, планът продължава да оказва скъпа помощ на хиляди жертви на криптовируси. Сред имената на неговите основатели членове личат имената на компании, като Kaspersky, AWS, McAfee, Baracuda Networks и други Те си спомагат със структури, като Европол и Европейския център за битка с киберпрестъпленията, правораздавателни органи и институции от целия свят ( и от България).

Тази седмица, уредниците на самодейността означиха своята петгодишнина посредством специфична обява, правеща преглед на работата на уеб страницата. Над шест милиона е броя на всички компютърни консуматори, които са избавили данните си посредством No More Ransom.

Днес услугата предлага 121 безвъзмездни инструмента, покриващ над 150 рансъмуер фамилии, а фирмите съдействали най-вече за декриптиращ програмен продукт се явяват Emsisoft, Kaspersky, Trend Micro, BitDefender и Avast. Оптимизиран е и методът, по който жертвите на рансъмуер да разпознават опасността, с която е заключена тяхната информация посредством Crypto Sheriff. Те вкарват URL, TOR или биткойн адрес, възложен им от атакуващата страна, след което профилираният инструмент търси в базата данни на No More Ransom и дава решение, в случай че такова е налично. По мотив на петгодишнината на уеб страницата, неговите уредници са основали и, която да е по-удобна на посетителите му. На него може да намерите с изключение на декриптиращи принадлежности, потребни препоръки по какъв начин да се предпазите по-ефективно от болест и дейности при положение на сполучлива офанзива с рансъмуер.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР