Появиха се редки кадри на руския президент , придружен от

...
Появиха се редки кадри на руския президент , придружен от
Коментари Харесай

Путин занесе и ядреното си куфарче в Пекин

Появиха се редки фрагменти на съветския президент, съпроводен от чиновници, носещи така наречен нуклеарно куфарче, което може да се употребява за предписание на нуклеарен удар, оповестява " Ройтерс ".

След среща с китайския президент Си Дзинпин в Пекин, съветският водач беше сниман да върви към друга среща, заобиколен от защита и следван от двама съветски военноморски офицери в униформи, всеки от тях носещ по едно куфарче.

Ядреното куфарче на Русия обичайно се носи от военноморски офицер. Известно като " Чегет " (наречено като връх Чегет в Кавказките планини), куфарчето е с президента от самото начало, само че рядко бива снимано.

" Има избрани куфари, без които не е цялостно пътуването на Путин ", означиха кореспондентите на държавната осведомителна организация РИА в Кремъл в обява в " Телеграм " под фрагментите.

В различен клип Путин излиза от среща в Пекин, съпроводен от военноморските офицери, още веднъж снимани единствено на няколко крачки от президента, който се усмихва, до момента в който слиза по стълбите.

Президентът на Съединени американски щати също има такова устройство - наречено " нуклеарен футбол ". Чантата съдържа кодовете, които президентът би употребявал, с цел да удостовери заповед за изстрелване на нуклеарни ракети, в случай че отсъства от Белия дом.

Войната в Украйна увеличи напрежението сред Москва и Вашингтон до най-високото равнище след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година Това се случва тъкмо когато Китай се стреми да укрепи нуклеарния си боеприпас в сходство на статута си на нововъзникваща суперсила.

Вчера съветският парламент направи първата стъпка за анулация на ратификацията на и неговият ръководител предизвести Съединените щати, че Москва може даже да се откаже напълно от съглашението.

По създание куфарчето е сигурен информационен инструмент, който свързва президента с висшето военно управление и оттова с ракетните сили посредством извънредно секретната електронна мрежа за командване и надзор " Казбек ". " Казбек " поддържа друга система, известна като " Кавказ ".
 Путин разгласи Байдън за един от най-опитните политици в света
Путин разгласи Байдън за един от най-опитните политици в света

Иска и Байдън, и елитът на Съединени американски щати да се научат на почитание

Руският министър на защитата - понастоящем Сергей Шойгу, също разполага с нуклеарно куфарче. Такъв може да има и началникът на Генщаба - сега Валерий Герасимов.

Кадри, излъчени от съветския ефирен канал " Звезда " през 2019 година, демонстрират едно от въпросните куфарчета с набор от бутони.

В раздел, наименуван " команда ", има два бутона: бял бутон " пускане " и червен бутон " отвод " . Куфарчето се задейства със специфична флашкарта.

Едно от нуклеарните куфарчета, употребявани от някогашния съветски президент Борис Елцин, е изложено в Музея на Елцин в Екатеринбург.

Визитата на Путин в Пекин е второто известно пътешестване на съветския водач отвън някогашния Съветски съюз от началото на войната в Украйна през февруари 2022 година
 Напускането на контракта не значи, че Русия възнамерява нуклеарен опит
Напускането на контракта не значи, че Русия възнамерява нуклеарен опит

Русия ще се придържа към мораториума за тестване, разгласен през 1992 г
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР