Появиха се разногласия между агенти и литовски отбори, съобщават медиите

...
Появиха се разногласия между агенти и литовски отбори, съобщават медиите
Коментари Харесай

Пече се скандал в литовския баскетбол - сезонът спря преждевременно, играчите искат парите си

Появиха се различия сред сътрудници и литовски тимове, оповестяват медиите в Литва. Решението да се анулира сезон 2019/2020 в баскетболното състезание на страната изненада играчите и техните представители. Вчера стана ясно, че Жалгирис (Каунас) ще бъде коронясан като първенец за десети следващ път, макар че трябваше да се изиграят още 12 кръга от постоянния сезон преди да се стигне и до финалната фаза - плейофи.

Lithuanian Basketball League ends season due to coronavirus, naming algiris Kaunas championThe board of the https://t.co/WdNtXiZ4Vy
— The Baltic Word (@BalticWord) March 14, 2020 Много е евентуално тимовете да опитат да избегнат изплащането на заплати на играчите си за останалите месеци от сезона. За да се подсигурят в тази невиждана обстановка, състезателите са се свързали с сътрудниците си, с цел да схванат какво ще се случи със заплатите им.

Изглежда, че се образува юридически спор с тимовете, спорещи за форсмажорните дейности заради ранното и ненадейно привършване на сезона. Пандемията от ковид принуждава лигите, играчите и даже сътрудниците да изследват аспекти на баскетбола, които в никакъв случай преди не са си представяли. Ако се стигне до неизплащане на заплати от страна на тимовете, то абсурдът може да се окаже гибелен за литовския баскетбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР