Появиха се първи кадри на отвлечения преди десет дни кораб

...
Появиха се първи кадри на отвлечения преди десет дни кораб
Коментари Харесай

Появиха се първи кадри на отвлечения кораб „Галакси лийдър“ с българи на борда

Появиха се първи фрагменти на отвлечения преди 10 дни транспортен съд " Галакси Лийдър " на пристанище Ходейда .

Сателитната компания " Максар " разпростани фотоси на похитения кораб. На борда се намират и двама българи - капитанът и неговият асистент. 

От фотосите излиза наяве, че корабът е дебаркирал на към 50 км от брега. От деня на отвличането връзката с него и екипажа му е невъзможна.

 Българска телеграфна агенция

Външните министри на страните от Г-7 призоваха йеменските бунтовници хуси  " незабавно да спрат да заплашват корабоплаването " и да освободят екипажа на товарния транспортен съд, съобщи Франс прес.

" Призоваваме всички страни да не заплашват и да не попречват законното практикуване на навигационните права и свободи от всички кораби ", се споделя в изказването на министрите от Г-7.

" По-специално призоваваме хусите неотложно да прекратят нападенията  срещу  цивилни  и  заплахите  за интернационалните морски пътища и комерсиалните кораби и да освободят " Галакси Лийдър "  и неговия екипаж, нелегално арестувани в интернационалните води на 19 ноември ", прибавиха те.

Хусите, съдружници на Иран, заловиха този търговски транспортен съд с 25-те членове на екипажа в отговор на войната н а Израел против " Хамас " в Газа , която сама по себе си беше стартирана от невижданата кървава офанзива на палестинското придвижване на израелска земя на 7 октомври.       
 Българска телеграфна агенция
" Галакси Лийдър "  е ръководен от японска корабна компания , само че е благосъстоятелност на английска компания, която пък е благосъстоятелност на израелски предприемач. Корабът плава под флага на Бахамите. В екипажа му има жители на България, Украйна, Филипините, Румъния и Мексико.

Опитът за превземане на петролния танкер " Сентръл Парк ", принадлежащ на компания, обвързвана с Израел, беше осуетен в неделя в Аденския залив от американския ескадрен миноносец " Мейсън ", чийто екипаж арестува петимата обвинени нападатели, за които се счита, че са сомалийски пирати. Миналия петък различен транспортен съд, обвързван с Израел, беше леко развален в Индийския океан от създаден в Иран дрон с експлозиви вид " Шахед ", без да се стигне до ранени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР