Появиха се нови видео от мястото, където по-рано днес. Според

...
Появиха се нови видео от мястото, където по-рано днес. Според
Коментари Харесай

Ето къде се разби украинският опасен самолет в Кавала, появи се и българска връзка

Появиха се нови видео от мястото, където по-рано през днешния ден. Според локални медии машината е превозвала 12 тона рискови материали, написа Блиц.бг.

Товарният аероплан Ан-12 - Antonov An-12BK, благосъстоятелност на украинска компания, е правил полет от Сърбия за Йордания . Пилотът предизвестил за проблем в единия мотор и изискал спешно кацане на летището в Кавала. Малко по-късно обаче връзката прекъснала.

Катастрофата се случва по-малко от километър до обитаеми места, а очевидци оповестяват, че горящият аероплан се удря в дирек или жици на електрическата компания, до момента в който губи височина и тогава се случва първата детонация. Един час по-късно детонациите не стопират .

Властите оповестиха, че няма увеличена радиация на мястото, само че не могат да приближат на повече от 50 метра, тъй като даже и с маски, усещат парене по езика и устните. На жителите се предлага да не излизат и да не отварят прозорците.

Снимки и видео: bTV

Междувременно се появи друга информация за „ рискови “ разрушил се аероплан. Излиза, че Antonov An-12BK е направил три полета от в Бургас през последната седмица . Това демонстрира историята на полетите на машината UR-CIC на самолетна компания Meridian Air Cargo във Flightradar24.com.

Самолетът е извършил полети от Бургас до полския град Жешов на 10 юли - два - в 13:41 часа, и в 22:45 часа, както и на 13 юли, като тогава е изхвърчал в 00:48 мин .

Във съдбовния 16 юли машината е направила два полета, първият е бил от Анкара до Ниш , като е кацнала в сръбския град в 14:09 часа локално време.

В 18:36 излетява за Аман, само че по този начин и не доближава до столицата на Йордания поради повредата в един от четирите мотора и злополуката край Кавала.

Сръбският министър на защитата Небойс Стефанович сподели на конференция, че украинският транспортен аероплан, който се разруши в Гърция, е транспортирал 11,5 тона отбранителни артикули за Бангладеш .

„ Самолетът излетя към 20:40 часа от град Ниш и транспортираше към 11,5 тона наши специфични артикули до крайния клиент в Бангладеш. Клиентът беше Министерството на защитата на Бангладеш “, сподели той.

Според украинската организация 8-членният екипаж е напълно от украински жители и всички са починали .

„ Да, на бордана самолета е имало „ рисков “ товар . Екипажът се състоеше от осем жители на Украйна. Предварителната причина за случая е щета на един от моторите.

По поръчка на министъра на външните работи беше основан действен щаб въз основата на консулството на Украйна в Солун.

На мястото на злополуката към този момент са пристигнали украински консули , които взаимодействат със спасители и гръцки чиновници на реда за изясняване на всички условия към случая.

Спасителната работа и гасенето на пожара не престават “, сподели представителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко.

Засега остава неразбираемо какво е естеството на товара от 12 тона, който е бил на борда, като съгласно гръцките медии той е „ рисков “.

Районът към момента е отцепен и са задействани протоколите на всички институции в Гърция, отговарящи за неутрализиране на рискови субстанции .

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР