Появиха се нови кадри на отвлечения преди десет дни кораб

...
Появиха се нови кадри на отвлечения преди десет дни кораб
Коментари Харесай

Появиха се нови сателитни снимки на похитения кораб Галакси лийдър с българи на борда

Появиха се нови фрагменти на отвлечения преди 10 дни транспортен съд " Галакси Лийдър " на пристанище Ходейда.

Сателитната компания " Максар " разпростани фотоси на похитения кораб, предава.  На борда се намират и двама българи - капитанът и неговият асистент.


Сред останалите членове на екипажа са жители на Украйна, Филипините, Мексико и Румъния.

" Галакси Лийдър " беше похитен от йеменските бунтовници хути на 19 ноември, като единственото и искане е Израел и Съединените щати да прекратят офанзивата в Газа.

От фотосите излиза наяве, че корабът е дебаркирал на към 50 км от брега. От деня на отвличането връзката с него и екипажа му е невъзможна.

Днес е шестият ден от краткотрайното помирение сред Израел и " Хамас ".

Късно нощес палестинската формация освободи 12 заложници, арестувани в линията Газа. Те са 10 израелци и двама чужденци, които към този момент са на израелска територия.

Всеки ден от петък насам " Хамас " освобождава по десетина дами и деца, отвлечени при нападението против Израел на 7 октомври. В подмяна израелската страна освобождава към 3 пъти повече палестински.

Примирието беше уговорено за 4 дни, само че в следствие беше удължено с още 2 дни - до на следващия ден в 7 часа сутринта. Двете страни си размениха взаимни обвинявания за вчерашните престрелки в Газа.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР