Появиха се кадри от момента на голямата авария, която отне

...
Появиха се кадри от момента на голямата авария, която отне
Коментари Харесай

Появиха се кадри от момента на голямата авария в рудник в Бразилия

Появиха се фрагменти от момента на огромната повреда, която лиши живота на стотици хора в Бразилия. Местната телевизия „ Глобо ” сподели запис, на който се вижда по какъв начин се къса стената на хвостохранилището край Брумадиньо. Милиони тонове химикали и тиня заляха желязната мина и десетки къщи на живеещи наоколо до обекта.

Повече от 340 души починаха или се водят безследно изчезнали, като вяра за откриването на оживели към този момент няма, съобщи NOVA.

Прокуратурата разпореди ареста на петима, измежду които трима чиновници на компанията, притежател на мината. На нея й беше наложена санкция от 250 млн. реала (66 млн. долара) поради екологичните вреди, породени от случая. Властите замразиха още 1 милиарда реала (265 млн. долара) от сметките й на компанията.

За три години това е втория сходен случай с тяхно хвостохранилище. През 2015 година починаха 19 души и случилото се провокира екологична злополука. От минната компания оповестиха желанието си да се откажат от потреблението на 10 аналогични уреди от съображения за сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР