Появата на тъмни ивици под ноктите може да е симптом

...
Появата на тъмни ивици под ноктите може да е симптом
Коментари Харесай

За какво са сигнал тъмните петна под ноктите?

Появата на тъмни линии под ноктите може да е признак за нараснало равнище на холестерола в кръвта, съгласно специалисти от Американската академия по дерматология. Те може да са провокирани и от ендокардит (възпалително заболяване на сърцето), или да са симптом на васкулит (увреждане на кръвоносните съдове).



Такива линии могат да се появят по ноктите както на ръцете, по този начин и на краката. Те се появяват, когато дребни кръвоносни съдове се повредят и спукат, оставяйки дребни „ кръвни петна “, които се виждат през нокътя. Тези кървящи петна нормално не предизвикват физическа болежка.

Според специалистите връзката сред сходни линии под ноктите и покачвания холестерол е потвърдена неведнъж в изследвания, следена е при пациенти и е разказана в здравната литература.

При появяването на такива признаци следва навреме да се консултираш с доктор, защото високият холестерол е рисков заради покачвания риск от сърдечно-съдови болести. В взаимозависимост от частта на тялото, запушването на кръвоносните съдове може да провокира инсулт или инфаркт.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР