Появата на изкуствения интелект (ИИ), способен да решава всякакви интелектуални

...
Появата на изкуствения интелект (ИИ), способен да решава всякакви интелектуални
Коментари Харесай

Британски учен: изкуственият интелект заплашва човечеството с катастрофа

Появата на изкуствения разсъдък (ИИ), кадърен да взема решение всевъзможни интелектуални проблеми, заплашва човечеството с злополука, предизвести английският академик Стюарт Ръсел в изявление за вестник „ Таймс “. Според него неконтролираното развиване в региона на ИИ е довело до обстоятелството, че „ постигнахме прогрес, който самите ние не чакахме “. Човечеството е направило неточност в самото начало, когато не е помислило защо ще е нужен този разсъдък, посочи Ръсел. Възможно е свръхинтелигентните машини в бъдеще да устоят на опитите да бъдат следени, добави той. „ Как поддържате власт над същества, които са по-силни от вас? Ако нямате отговор, спрете да изследвате. Много е просто. Залозите към този момент не могат да бъдат по-високи: в случай че не направляваме личната си цивилизация, тогава губим правото да гласуваме за бъдещото си битие “, акцентира експертът.


Както означи Ръсел, появяването на повсеместен изкуствен интелект, способeн да извършва всяка задача, която човек може да извърши, може да се случи в границите на 10 години. При решаването на проблеми, да вземем за пример свързани с климата, такива стратегии могат да стигнат до извода, че най-хубавото решение e светът да се отърве от хората, изрази опасения ученият. " Ако научите ИИ да имитира човешкото държание, тогава, всъщност, вие го учите да си слага човешки цели и да ги преследва. А човешките цели включват всевъзможни неща…Човек може единствено да си показа каква злополука е появяването на в действителност ефикасни системи, които биха преследвали такива цели “, заключи той.

По-рано американският милиардер Илон Мъск предизвести, че ИИ неизбежно ще управлява себе си с капацитета да унищожи човечеството. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР