Появата на iPhone с такъв дисплей раздвижи и останалите играчиOLED

...
Появата на iPhone с такъв дисплей раздвижи и останалите играчиOLED
Коментари Харесай

OLED смартфоните излизат начело през 2019 г.

Появата на iPhone с подобен екран раздвижи и останалите играчи

OLED екраните имат редица преимущества и са на път да изместят LCD в смарт телефоните

Доставките на смарт телефони с екрани въз основата на органични светодиоди (OLED) ще превишат тези на моделите с течнокристални екрани (LCD) през 2019 година, предвижда анализаторската компания IHS.

Според специалистите, до момента в който през 2016 година OLED устройствата са заемали 40,8% от продажбите на нови смарт телефони, тази година делът им ще доближи 45,7%. Тенденцията ще продължи и през идната година OLED смарт телефоните ще завземат 50,7% от пазара, а в стойностно изражение продажбите ще възлязат на 20,7 милиарда $.

Същевременно, делът на умните телефони с LCD екрани ще намалее през идната година до 49,3% при продажби на обща стойност 20,1 милиарда $. Подобна динамичност ще се резервира и отсега нататък, с цел да доближат OLED устройствата дял от 73% към 2025 година
още по тематиката
„ Отличната разграничителна дарба на картината, дребното тегло, тънката структура и гъвкавостта – това са някои от факторите, които способстват взривния растеж на пазара за OLED екрани за смарт телефони “, разясняват специалисти от промишлеността пред корейското издание The Investor.

Появата на iPhone с OLED екран подтикна и останалите производители, изключително китайските, да пристъпят към разработка на смарт телефони с такива екрани. Що се отнася до производителите на мобилни OLED екрани, водач продължава да бъде Samsung Display с пазарен дял от 95,4%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР